• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yangına uykuda yakalandılar
08 Kasım 2010 Pazartesi 09:47

Yangına uykuda yakalandılar

Konya'da 4 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangına uykuda yakalanan bina sakinleri, vatandaşlar ve polisler tarafından uyandırılarak dışarıya çıkarıldı.
Konya'da 4 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangına uykudayakalanan bina sakinleri, vatandaşlar ve polisler tarafındanuyandırılarak dışarıya çıkarıldı. Büyük paniğe neden olan yangında,aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 2 kişi dumandan etkilenerekhastaneye kaldırıldı. Yangından habersiz uyuyan yaşlı iki kardeş isevatandaşların uyarısı üzerine binaya giren polisler tarafındanzehirlenmekten son anda kurtarıldı.

Yangın, saat 01.00sıralarında merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi Sultan VeledCaddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ÖzyeşillerApartmanı'nın çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıdabulunan odunların da tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangında, alevlerbitişikte bulunan Akyüz apartmanının çatısına sıçradı. Her iki binanınçatısını kaplayan alevleri fark eden vatandaşlar durumu itfaiye vepolise haber verdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi,yangın merdiveni yardımıyla çatıyı saran alevlere iki koldan müdahale etti. Yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri, vatandaşlar vepolisler tarafından dairelerin zillerine basılarak uyandırıldı. Panikiçinde kendilerini sokağa atan apartman sakinlerinden 7,5 aylık hamileolan Fadime Ceylan (31) ile binanın son katında oturan Ahmet Teke (41)dumandan etkilendi. Hazır bekleyen ambulansta ilk müdahaleleri yapılanCeylan ile Teke, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altınaalındı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında her iki binanın da tahliyeedildiği sanılırken, ikinci katta yaşlı iki kadının dışarıyaçıkmadığının söylenmesi üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Binayagiren polisler, kapıyı çalarak uyandırdıkları Azime Öztaş (90) ilekardeşi Fatma Yaban'ı (85) dumanla kaplı olan evlerinde zehirlenmektenson anda kurtardı. Dışarıya çıkarıldıktan sonra sağlık görevlileritarafından kontrolden geçirilen iki kız kardeş, kendilerinde bir şeyolmadığını söylemeleri üzerine hastaneye götürülmedi. Yangın nedeniyle büyük korku yaşayan bazı apartman sakinlerinin birlikte gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Sinirlerin gerildiği gecede iki komşu arasında da bilinmeyen birnedenle tartışma yaşandı. Komşular arasındaki tartışma polislerin arayagirmesiyle daha fazla büyümeden sona erdirildi. Tahliye sırasındaapartmanda oturan küçük bir çocuğun da kafesteki kuşunu da yanına alarak dışarıya çıkması dikkat çekti. Son katta oturduğunu söyleyen AhmetTeke, "Benim ufak oğlum zil çalınca kapıya baktı. Çatı yanıyor deyince,biz de can havliyle aşağıya indik" dedi. Çok sayıda itfaiyenin yangınamüdahale etmesi nedeniyle, cadde uzun bir süre araç trafiğinekapandı. 10 itfaiye aracının katıldığı çalışmada yangın tonlarca susıkılarak bir saatte güçlükle söndürülebildi. Soğutma çalışmalarınınardından yapılan incelemede, yangının çatı katında tam olaraksöndürülmeden bırakılan soba kovasının neden olmuş olabileceği ilerisürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA