• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yangın söndürüldü
06 Haziran 2012 Çarşamba 17:22

Yangın söndürüldü

Konyada büro mobilyaları üreten bir fabrikada çıkan yangın çok sayıda itfaiye ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığından gelen itfaiyenin desteğiyle tamamen söndürüldü. Yangında dumandan zehirlenen 27 kişi...
Konya’da büro mobilyaları üreten bir fabrikada çıkan yangın çok sayıda itfaiye ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gelen itfaiyenin desteğiyle tamamen söndürüldü. Yangında dumandan zehirlenen 27 kişi hastaneye kaldırılırken, 30 kadar işçiye de olay yerinde müdahale edildiği bildirildi.
 
Edinilen bilgiye göre yangın, saat 13.00 sıralarında Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, büro mobilyaları üreten bir fabrikada meydana geldi. İşçilerin öğle yemeği molasına ayrıldığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle koltuklara sünger montajının yapıldığı bölümde yangın çıktı. Çalışanların müdahalesine rağmen yangın bir anda büyüdü. Yaklaşık 600 çalışanı bulunan fabrikada dumanların arasına dalarak yangını söndürmen isteyen bazı işçiler, zehirlendi. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Zehirlenen işçiler, ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sanayi bölgesini kaplayan dumanlar kent merkezinden de görüldü.
 
Konya İtfaiyesi'nin müdahale ettiği yangında, söndürme çalışmalarına olay yeri yakınında bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın 2 itfaiye aracı da destek verdi. Yapılan soğutma çalışmalarının ardından yangın, yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında tahliye edilen yüzlerce işçi, refüjlerde oturup bekledi. Yangının öğle yemeği sırasında çıktığını ifade eden işçiler, dumanları fark etmeleriyle birlikte kendilerini dışarıya attıklarını ifade etti. Bazı işçilerde, yangına müdahale etmek için çalışmalara katıldıkları ve dumandan etkilenen arkadaşlarının hastaneye kaldırıldığını söyledi. Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye araçlarının büyük çoğunlu ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gelen itfaiye araçları fabrikadan ayrıldı. İtfaiye araçlarının ayrıldığı sırada ambulansların yine fabrikaya gelerek, dumandan etkilenen işçilere müdahale ettiği öğrenildi.

Öte yandan, yangın sonrası fabrika yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada, “Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve Tosunoğulları Mobilya San. Ve Tic. A.Ş.'ye ait olan Bürotime fabrikasının depo kısmının sünger bölümünde henüz belirlenemeyen bir sebeple saat 12.40 civarında çıkan yangın, itfaiyenin kısa zamanda yaptığı müdahale sonucunda kontrol altına alınmış 14.30 civarında tamamen söndürülmüştür. Can kaybının yaşanmadığı olayda dumandan etkilenen bazı çalışanlarımız ambulanslarla hastaneye sevk edilmiştir. Yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmalar başlatılmıştır. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” denildi. İHA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA