• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yangın kömürlükte başladı otomobile sıçradı
16 Eylül 2010 Perşembe 14:57

Yangın kömürlükte başladı otomobile sıçradı

Konya'da bir evin kömürlüğünde başlayan yangının bahçede park halinde bulunan otomobile sıçraması sonucu araçta bulunan LPG tankı patladı.
Konya'da bir evin kömürlüğünde başlayan yangının bahçede park halinde bulunan otomobile sıçraması sonucu araçta bulunan LPG tankı patladı. Patlamayla alev topuna dönen otomobille birlikte kömürlük ve yanında bulunan ev tamamen yanarken, bir evin de mutfak bölümü zarar gördü.
 
Yangın, saat 02.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescid Mahallesi Beldibi Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Şatır'a ait müstakil evin kömürlüğünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kömürlükte bulunan odunların ve eşyaların kısa sürede tutuşması sonucu bir anda büyüyen yangın, evin bahçesinde park halindeki otomobile sıçradı. Alevler içinde kalan otomobil, LPG tankının da patlamasıyla tamamen yandı.
 
Alevler otomobilin her iki yanında bulunan beşer kişilik iki ailenin
yaşadığı evi de yaktı. Her iki evde uyuyan on kişi, patlama sesiyle kendilerini dışarıya atarak, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, üç yerde çıkan yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Birçok yönden yangını söndürmeye çalışan itfaiye, yaklaşık bir saat süren çalışma sonunda yangını kontrol altına almayı başardı. Yangın sonrası otomobille birlikte kömürlük ve yanında bulunan ev tamamen yanarken, diğer evde ise sadece mutfak bölümünün zarar gördüğü belirtildi.
 
Soğutma çalışmaları sırasında yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşayan itfaiye erlerine vatandaşlar ayran içirdi. Büyük paniğin yaşanmasına neden olan yangında meraklı çok sayıda vatandaş olay yerinde çalışmaları izledi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA