• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yanan feribotta 54 Türk yolcu bulunuyor
28 Aralık 2014 Pazar 15:17

Yanan feribotta 54 Türk yolcu bulunuyor

422 yolcu ve 56 kişilik mürettebatıyla Adriyatik Denizi'nde seyreden feribotta yangın çıktı. 54 Türk vatandaşının bulunduğu feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yapan feribotta yangın çıktı. Adriyatik Denizi'nde seyreden İtalyan bandıralı feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan gece saatlerinde İtalya'ya hareket eden Norman Atlantic adlı feribotta henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Tonlarca zeytinyağı ve 200 aracın bulunduğu feribottaki yolcuların tahliye işlemi başlatıldı.

150 kadar yolcunun tahliye edildiği, şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Feribotta ölü ya da yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi.

Feribotta 54 Türk vatandaşı bulunuyor

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, gemide 54 Türk vatandaşının yanı sıra çok sayıda İtalya, Alman, Yunan ve Mısır vatandaşı bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan AA muhabirinin, Yunan savunma kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yunanistan olay yerine bir fırkateyn, 2 Super Puma helikopter, deniz kuvvetlerine bağlı 2 helikopter ve bir C130 tipi uçak gönderdi.

Patra Limanı'ndan yola çıkan feribot, İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile İtalyan mevkidaşı Matteo Renzi'nin irtibat halinde olduğu bildirildi.

Patra Limanı'ndan yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA