• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yamaç paraşütü şampiyonası hazırlıkları
09 Kasım 2009 Pazartesi 15:23

Yamaç paraşütü şampiyonası hazırlıkları

Türkiye Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü Federasyonu tarafından 2010 yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehir'de yapılması planlanan Yamaç Paraşütü Şampiyonası öncesi Karaman'a gelen paraşütçüler
Türkiye Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü Federasyonu tarafından 2010 yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehir'de yapılması planlanan Yamaç Paraşütü Şampiyonası öncesi Karaman'a gelen paraşütçüler Karadağ'da deneme uçuşu yaptı.

Karaman'ı da kapsayan şampiyona öncesinde arazi ve hava şartlarının uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Karadağ'a çıkan Yamaç Paraşütü Uzmanı Pilot Murat Çakmak, Alman pilotlar Klaus Heagler, Holger Witaig ve Stefan Knaps sırayla havalanarak Kılbasan beldesi üzerinde keşif uçuşları yaptı. 2010 yılı yaz aylarında yapmayı planladıkları yamaç paraşütü organizasyonuyla ilgili yurt dışından yarışmacı pilotlarla Karadağ'a geldiklerini belirten Murat Çakmak, ''Buradan projeyle ilgili yapacağımız test uçuşlarını ve uygunluğu belirleyeceğiz. İlk izlenimlerimiz olumlu. Bu bölge uçuşlara elverişli. Konya, Aksaray ve Nevşehir de yarışma için uygun olan yerler'' dedi.
Çakmak, kısa adı FAI olan Dünya Hava Sporları Federasyonu'nun da desteğiyle gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Brezilya, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, İtalya, ABD ve İsviçre'den 55 pilotun katılmasının beklendiğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA