• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yamaç paraşütü Konyada da yapılacak
03 Temmuz 2009 Cuma 18:44

Yamaç paraşütü Konya'da da yapılacak

Konya'nın Beyşehir ilçesi, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 300 sporcunun katılacağı yamaç paraşütü festivaline hazırlanıyor.
Konya'nın Beyşehir ilçesi, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 300 sporcunun katılacağı yamaç paraşütü festivaline hazırlanıyor.
Beyşehir'de 14-16 Ağustos tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan yamaç paraşütü festivaline, yurt içinden ve yurt dışından her düzeyde bu aktivite ile ilgilenen yaklaşık 300 sporcu katılacak. Organizasyonu hazırlayan Antalya bölgesi yamaç paraşütü eğitmenlerinden Murat Çakmak, önceki Konya Valisi Osman Aydın'ın, Konya'daki yamaç paraşütü potansiyelinin ortaya çıkarılması konusundaki direktifi doğrultusunda il düzeyinde yaklaşık 4 ay süren bir çalışma yaptıklarını belirtti. Beyşehir ve birkaç ilçede bu potansiyelin var olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Murat Çelik, Beyşehir Gölü'nün üst tarafında, şehir merkezinin güneybatısında kalan Yaka Manastır bölgesinde uygun bir uçuş alanı olduğunu hissettikten sonra başladıkları çalışmaların kendilerini 14-16 Ağustos'ta düzenlenecek olan yamaç paraşütü festivaline doğru götürdüğünü dile getirdi. Çakmak, “Beyşehir'de belirttiğimiz bu tarihler arasında ilk kez yamaç paraşütü festivali düzenleyeceğiz. Aynı tarihlerde Beyşehir'de ikinci fotoğrafçılar buluşması da olacak. Bu iki etkinlik Beyşehir'de çok sayıda yamaç paraşütü tutkunu ile fotoğraf sanatçısını bir araya getirecek. Beyşehir Belediyesi ile yamaç paraşütü festivalinin düzenlenmesi konusunda bir sözleşme imzaladık. Amacımız, Beyşehir'in bu güzelliklerini değişik enstrümanlarla tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterebilmek. Ayrıca, bu festival ile birlikte bölgede başladığımız yamaç paraşütü eğitim faaliyetleri neticesinde yörede yaşayan insanlara yamaç paraşütü sporunu öğreterek onların birer eğitmenler olmasını istiyoruz. Aday arkadaşlarımız burada. Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda bu spora gönül veren arkadaşlarla birlikte yamaç paraşütü eğitimlerine başladık” şeklinde konuştu.
Dün itibariyle, Yaka Manastır bölgesinde bir test uçuşu yaptığını da vurgulayan Murat Çakmak, uçuş pistinin ise birkaç gün içerisinde kullanıma hazır hale gelmesini beklediklerini kaydetti. Beyşehir bölgesinin rüzgar ve coğrafya yönüyle yamaç paraşütü etkinliğine oldukça müsait bir potansiyele sahip olduğunun da altını çizen Çakmak, Beyşehir'den de aralarına yeni katılımcılar beklediklerini, yamaç paraşütünün dünyada ve Türkiye'de hızla gelişen ve merak uyandıran oldukça keyifli bir spor dalı olduğunu sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA