• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yalıhüyükte Celal Özmen dönemi
09 Kasım 2014 Pazar 10:34

Yalıhüyük'te Celal Özmen dönemi

AK Parti Konya İlçe Teşkilatları’nda 5. Olağan Kongreleri devam ediyor.

Yalıhüyük'te yoğun katılım ile gerçekleştirilen İlçe Kongresi'nde tüm delegenin oyunu alan Celal Özmen, AK Parti Yalıhüyük İlçe Başkanı seçildi. Kongrede konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “AK Parti bir dava partisidir. Kişiler gider dava bakidir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı’nın 5. Olağan İlçe Kongreleri devam ediyor. Yalıhüyük de İlçe Kongresi'ni gerçekleştirerek yeni döneme ilk adımını atmış oldu. Yalıhüyük'te tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Celal Özmen ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yalıhüyük'te Celal Özmen Dönemi…

5. Olağan AK Parti Yalıhüyük İlçe Kongresi, Yalıhüyük Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Büyük ilginin olduğu kongreye; AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi, Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Yürütme ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İlçe Teşkilatı mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi. Kongrede söz alan AK Parti Yalıhüyük İlçe Başkanı Bülent Tekin; "Görev aldığımız süre boyunca tüm milletvekillerimiz ve Sayın İl Başkanımız Ahmet Sorgun Bey bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bundan sonra da partimin hizmetinde olacağım. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi. Tekin'in konuşmasının ardından üstün gayretinden dolayı AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kendisine plaket takdim etti.

Sorgun: "Kişilerin değil, hak davanın partisiyiz"

Kongrede konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti'nin kişilerin değil, hak davanın partisi olduğunu belirtti. Başkan Sorgun, "Kimin milletvekili kimin il veya ilçe başkanı olduğu önemli değil. Milletvekillerimiz, belediye  başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız diğer seçimde aday gösterilmeseler dahi davasına sahip çıkıyorlar" dedi.

Sorgun: "Ben giderim ama dava baki kalır"

Başkan Sorgun verilen görevin önemini Mehmet Akif Ersoy'un başından geçen bir anektotla aktaran Başkan Sorgun, "Mehmet Akif Merhum Sultan Ahmet Camii'ne her gittiğinde orada iki gözü iki çeşme ağlayan yaşlı bir zâta rastlamaktadır. Bir yaşlı zât, başından geçen bir olayı kendisine anlatınca, Mehmet Akif Ersoy bundan çok etkilenmiş, bu yaşlı zatla aralarında geçen konuşmayı ise bizlere şöyle nakletmiştir: Sabah namazlarını kılmak için Sultan Ahmet Camii'ne gidiyordum. Her sabah ne kadar erken gidersem gideyim, ihtiyar bir adam, ümitsizce durmadan ağlıyor. Nihayet bir gün yanına sokuldum "Niye bu kadar ağlıyorsun? Allah'ın rahmetinden bir insan bu kadar ümitsiz olur mu?" Yaşlı gözlerle bana baktı ve: "Efendim, ben Abdülhamid Han'ın ordusunda subaydım. Babam vefat edince servetimiz pay-i mal olmasın diye Sadaret'e bir istifa dilekçesi gönderdim. Bir müddet sonra, doğrudan doğruya hünkârdan bana bir yazı geldi. Orada istifamın kabul edilmediği yazılmıştı. Ben istifa dilekçemi yenileyip, bir daha verdim. Fakat bana yine aynı cevap geldi. Bunun üzerine bizzat sultanın huzuruna çıkıp, istifamı vereyim, diye düşündüm, istifa sebebimi anlattım. İstifa etmemi istemiyordu. Yüzündeki ifadeden anlaşılıyordu. Israrıma da dayanamadı. Öfkeli bir edayla ve sanki elinin tersiyle beni iter gibi: "Haydi seni istifa ettirdik!" dedi. Döndüm geldim işlerimin başına. Derken gece müthiş bir rüya gördüm. Âlem-i manada, memleketin şarkında ve garbında savaşan tüm orduları bizzat Peygamber Efendimiz teftiş ediyordu. Efendimiz aleyhissalâtü vesselâm, Abdülhamid'e dönüp buyurdu ki: "Ey Abdülhamid! Nerede bu ordunun kumandanı?" Bunun üzerine Sultan Abdülhamid, mahcup bir hâlde başını önüne eğmiş olarak, hürmet-i edeple Efendimize:"Ya Resûlallah! (s.a.s) Bu ordunun kumandanı çok ısrar etti, istifa ettirdik" dedi. Bunun üzerine Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm: "Senin istifa ettirdiğini, biz de istifa ettirdik." buyurdu. Ben ağlamayayım da kim ağlasın? Önemli günlerden geçiyoruz. Yöneticiler kritik zamanlarda ortaya çıkarlar. Kim bir üye kaydetmişse, kim bir kapı çalıp insanlara hizmetlerimizi anlatmışsa kısacası kimin en ufak bir hizmeti geçmişse teşekkür ediyorum. hep şunu söylemek lazım: Ben giderim ama bu dava bakidir. Teşkilatımız bize ne görev verirse onu yapmalıyız. Bazen nefislerimiz galip gelebilir.  Buna müsade etmemek lazım.      

Yerlikaya: "Cumhurbaşkanımız İslam ümmeti için tek lider"

Başkan Sorgun’un ardından AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya kürsüye geldi. Yerlikaya, Yalıhüyüklülere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: " Türkiye'de AK Parti hep bütünleştirici bir fonksiyon üstlenmiştir. Kalkınmış, müreffeh bir toplumun oluşturulmasında teşkilatlarımızın payı azımsanmayacak kadar büyük. Yalıhüyük güçlü bir ilçemiz ve partimizin iktidar olmasına büyük katkı sağlamıştır. Şunu dolaylı olarak söyleyebiliriz ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya lideri olarak algılanması sizin sayenizdedir. Geçtiğimiz günlerde bir Arap televizyonunda adamın biri çıkıyor ve Cumhurbaşkanımız hakkında mesnetsiz, yakışıksız ifadeler kullanıyor. Ermeni'dir diye ithamlarda bulunuyor. Bunun üzerine haber sunucusu siz İslam ümmetinin lideri hakkında nasıl böyle konuşursunuz şeklinde tepki gösteriyor. Buradan da anlıyoruz ki sadece bizim için değil, tüm İslam ümmeti için Sayın Cumhurbaşkanımız lider olarak görülüyor. Biliyorsunuz genel seçimler yaklaşıyor. Bunun için yine her zaman olduğu gibi sandıkları korumamız gerekiyor. Ülkemizin huzuru, refahı ve liderliği için bu şart."

Harun Tüfekçi: "Bu ülkenin son umudu AK Parti'dir"

AK Parti Yalıhüyük İlçe Kongresi'nde divan başkanlığı yapan AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise; "Nüfus olarak küçük olmasına rağmen Yalıhüyüklü hanımların bu kadar aktif ve etkili olması bizi çok sevindirdi. Artık kaliteli siyaset hanımların omzunda yükseliyor. Malumunuz, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sadece Türkiye'nin  değil, dünyanın sorunlarıyla da uğraşıyorlar. Kongrelerimiz birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilmelidir. Önümüzde genel seçimler var. Bu seçimi geçersek 2023'ün işaret fişeği olacak. Mesele seçim kazanma meselesi değil. Meselemiz istikrarımızın devamını sağlamaktır. Duble yollar yaptık, sağlık alanında devrim niteliğinde icraatlar yaptık. Devasa projeler gerçekleştirdik. Bu ülkenin son umudu AK Parti'dir. Eğer bu bayrak düşerse ülke düşer. Ülkemizi karıştırmak isteyenler boş durmuyor. Geçtiğimiz sene Gezi eylemleri, bu sene Kobani eylemleri adı altında birlik ve beraberliğimizi yıkmak istiyorlar. Eğer Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız dik durmasalardı bunda başarılı olacaklardı. Ama biz asla ne Cumhurbaşkanımızın ne de Başbakanımızın başını yer eğdirmeyeceğiz. Bu ülkenin umutlarını boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.

Mustafa Kabakcı: "Birbirimizi sevmezsek Allah hesabını sorar"

En önemli meselenin sevgi ve samimiyet olduğuna işaret eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "Anadolu'nun bir özelliği var. İnsanımız çok samimi. Kızacağı varsa kızıyor, seveceği varsa seviyor. Samimi söylüyorum bu insanımızın en beğendiğim meziyeti. Herhangi bir seçim olduğunda ve bir taraf seçimleri mamafih kaybettiğinde yenilgi diyorlar. Ama yenilgi tabiri ancak düşmanlar için kullanılır. Biz düşman değiliz. Biz geldik, millet tercihini bizden yana kullandı. Ama milletimiz için şu anlayış var: Beni tercih ettiklerinde iyi, onu tercih ettiklerinde kötü. Bu anlayıştan kurtulmak lazım. Bir görev değişimi olur mu her zaman olur. Bu her zaman iyiliğinden ya da kötülüğünden olmaz. Bu yüzden biz emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Eğer tekrar seçilmedim diye tavır koyacaksak bırakalım, kapatalım bu partiyi gidelim. Bir tek şey var: Biz birbirimizi seveceğiz. Eğer birbirimize yüzümüzü eğer, aleyhinde konuşursak Allah bunun hesabını sorarlar. Biz aynı milletin çocuklarıyız. Ve dünya mazlumlarının bize ihtiyaçları var. Bu yüzden birbirimizi seveceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın arkasında duracağız. Garip gurebaya sahip çıkacak olan bizsek en başta birbirimizi seveceğiz" dedi.

AK Parti Yalıhüyük'te kongreye tek liste ile gidildi ve tüm delegenin oyunu alan Celal Özmen, AK Parti Yalıhüyük'ün yeni ilçe başkanı oldu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA