• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yalçın Akdoğan: İstanbul ve Ankarada fark 10 puan
18 Şubat 2014 Salı 11:40

Yalçın Akdoğan: İstanbul ve Ankara'da fark 10 puan

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Vatan yazarı Hüseyin Yayman'a verdiği röportajda "paralel yapı" için ağır bir tanımlama yaptı.

Akdoğan yerel seçimler için de çok iddialı konuşta ve "bu seçim bizim için rahat bir seçim olacak" dedi. Aradaki oy farkı için de rakam veren Akdoğan, 10 puan fark atacaklarını öne sürdü.

İşte Yalçın Akdoğan'ın Hüseyin Yayman'a verdiği röportajın o kısımları:

10 PUAN FARK ATARIZ

Burada temel ölçü bir önceki seçimdeki oy yüzdesi ve belediye sayısıdır. Bizim hedefimiz ise bir önceki yerel seçimdeki oy yüzdesini geçmek ve önceki seçimdeki belediye sayısını artırmaktır. Amacımız büyükşehir belediye sayısını artırmaktır. Ankara ve İstanbul'da fark on puandan aşağı olmayacaktır.

EN RAHAT SEÇİMİMİZ

Yerel seçimin üzerinde ağır bir genel seçim gündemi var. Yerel seçim bir genel seçim havasında yapılacaktır. Ancak biz her zaman hizmeti öne çıkaran bir partiyiz. Bu seçim bizim için görece rahat bir seçim olacak. Ana muhalefet partisi popülizme sarıldı. Oportünist ve makyavelist bir yaklaşımla bir takım isimler öne çıkardı. Ancak beklenen etkiyi yaratmadılar.

PARALEL YAPI NEDİR?

Paralel yapı bir anlayıştır. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören takiyeyi esas alan bir yapı. Bu çarpık bir anlayıştır. Kapalı grupların anlayışına dayanır. Bu kendisini destekleyeninsanlara zarar veren bir anlayıştır. Siz o zaman bir istihbarat örgütüne ve şantaj şebekesine dönüşmüş olursunuz.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR

Bu bir güç zehirlenmesidir. Devlete nizam vermek, siyaset mühendisliğine soyunmak, politikaları biz belirleriz hastalığıdır.

Bu Türk demokrasisinin temel sorunudur. Darbeci anlayış, vesayetçi anlayışa dönüşmüştür. Bu anlayışın temeli bütün politikaları ben belirlerim anlayışıdır. Siyaset kurumu değil, ben belirlerim yaklaşımı var. Bu vesayetçi hastalıklı bir yapıdır. AK Parti bu yapılarla mücadele etmek için gelmiştir. Aktörlerin değişmesi, yapısal sorunu değiştirmiyor.

- TIR olayı da böyle midir?

Tabii ki öyledir. Bunu başka türlü nasıl izah edersiniz. Türkmenlere giden bir yardımı, radikal unsurlara gidiyormuş gibi bir algı yaratma çabası var. Nasıl izah edilebilir. Radikal unsurların mücadele ettiği Türkmenlere giden bir yardımı radikal unusurlara gidiyor diye takdim ediyorsunuz. Kendi ülkenizin milli kurumlarına operasyon çekiyorsunuz. Bu çok vahim ve kabul edilemez bir durumdur.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SON DURUM

Düne göre daha iyimserim. Başta bu sürecin bileşenlerinin nasıl davranacaklarını bekleyip görelim demiştim. Süreci bir bütün olarak değerlendirdiğimizde şu anda ciddi bir sıkıntı bulunmuyor. Öcalan'ın iradesinin arkasında durulduğu görülüyor. Süreç zaman içinde direnç kazanmıştır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA