• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yalan ofisi iş başında
22 Şubat 2014 Cumartesi 09:13

Yalan ofisi iş başında

Paralel yapı, 17 Aralık darbe girişimi başarısız olunca, Irak işgaline bahane üreten ABD Stratejik Etki Ofisi gibi bölge ülkelerinde dezenformasyona başladı.

17 Aralık'ta hükümete darbe teşebbüsünde bulunan paralel yapı, girişim başarısız olunca, Irak işgaline bahane üreten ABD Stratejik Etki Ofisi gibi bölge ülkelerinde dezenformasyona başladı. Ancak anti-Erdoğan propagandası bölge halkının Türkiye'ye olan güveni nedeniyle işe yaramazken, kirli plan da bazı gazeteciler tarafından deşifre edildi. Yeni Şafak'a konuşan kaynaklar, paralel yapının oluşturduğu özel medya timleriyle başta Fas, Libya, Tunus, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Körfez Ülkeleri ve Yemen olmak üzere Arap ülkelerindeki siyasi, dini, akademik elitlerle basın mensuplarını yakın markaja aldığını kaydetti.

RESMİ SÜS

Alınan bilgiye göre, kendilerine 'devletin resmi kurumuyuz' süsü vererek özel kuruluşları yoluyla Arap dünyasından heyetleri Türkiye'ye getiren ve oralara da 'basın heyetleri' adı altında 'medya timleri' gönderen paralelciler, tüm bölgede ilham kaynağı olarak görülen Yeni Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'ın itibarına yönelik yoğun bir 'algı operasyonuna' yürütüyor.

YANLI CD VE KİTAP

Hemen her hafta gerçekleşen temaslarda Arap ülkelerinden siyasi, dini, akademik elitler veya basından heyetler Türkiye'ye getiriliyor. Gelen kişilerin özellikle kendi ülkelerinde temsil ağırlığı olan, konuştuğu ve yazdığında ciddi etkide bulunan kişilerden seçilmesi dikkat çekiyor. Paralelci medya timlerinin gerçekleştirdiği görüşme ve ziyaretlerde ülkemizdeki gelişmeleri yanlı şekilde yansıttığı, heyetlere maksatlı brifinglerden sonra Türkiye ve Başbakan Erdoğan ile ilgili yanlı bilgilerden oluşan cd, broşür ve kitapçıklar verdiği kaydediliyor. Markaja alınan isimlerin ülkelerine döndükten sonra ne yazıp çizdikleri de yakından izleniyor.

ESMER'E POSTA!

Örneğin Arap gazetecilerin Türkiye'ye çağrıldığı bir programa iştirak eden Ürdün'deki Ed-Düstûr gazetesi yazarı Hilmi Esmer, markaja alınan isimlerden biri. Başbakan Erdoğan'ı ve Türkiye'nin başarılarını takdir eden yazılar kaleme alan Esmer, geçen hafta paralelcilerden kendisine gönderilen bir elektronik postayı (mail) köşesinde paylaştı. Türkiye'deki gelişmelerle ilgili hükümeti takdir eden makalesinden ötürü gönderilen mailde, Türkiye ve hükümetin karalandığı görülüyor.

'CEMAATİ TANI'

Paralelcilerce yazılan mailde, Esmer'e Türkiye'nin yazısında bahsettiği gibi istikrarlı bir ülke olmadığı hükümetin yolsuzluk ve rüşvet skandallarıyla sarsıldığı ve bu sakandallarla ilgili video ve görüntülerin de her yerde yayınlandığı hatırlatılıyor. Ürdünlü gazeteciye baskı yapan paralelciler, yazdıkları mailde Esmer'in Cemaati eksik tanıdığını ve onunla ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu ileri sürerek, Erdoğan ve ona destek veren medyanın gece-gündüz 'hizmet'e iftira attığını dile getiriyor.

Her alanda tam saha pres

Fas'ta Ahbar'ul-Yevm gazetesinde çıkan 12 Şubat 2014 tarihli bir haberde, Yunus Maskin isimli gazeteci, iki hafta önce yaklaşık 10 kişilik Faslı bir gazeteci heyetiyle resmi bir kurum zannettikleri Nilüfer Türk Dil ve Kültür Merkezi aracılığıyla Türkiye'ye gittiklerini yazdı. Temasları boyunca gittikleri her kurumda Başbakan Başbakan'a yönelik eleştirilerle karşılaştıklarını söyleyen Maskin, son 12 yılda Türkiye'yi büyük hamlelerle kalkındıran ve demokratikleştiren Erdoğan hakkında duyduklarına inanamadıklarını söyledi.

FOYALARI ORTAYA ÇIKTI

Son dönemlerde Arap ülkelerindeki gazeteci ve siyasetçilerin paralelcilerin düzenledikleri programlara katılmadıkları, çünkü paralelcilerin Erdoğan karşıtı söylemlerini inandırıcı bulmadıkları belirtiliyor. Ahbar'ul-Yevm'de 9 Ocak'ta birinci sayfadan verdiği 'Gülen ve Erdoğan çatışması Fas'a taşınıyor' haberinin de paralelcilerin propagandasının ürünü olduğu belirtiliyor.

Anadolu Ajansı çalışanlarına yafta

Libya'da da yoğun faaliyetlerde bulunan paralel yapının medya timleri, devlet ve çeşitli makamlarla temaslarda bulunarak resmi yetkililere özellikle Anadolu Ajansı (AA) personelinin ajan olduğu, onlara itibar edilmemesi, onların programlara çağrılmaması gerektiği yönünde yoğun propaganda faalietinde bulunduğu kaydediliyor.

Fas'a nedense çok özel önem veriliyor!

Paralel yapının medya timlerinin Fas'ı özellikle çok sıkı markaja aldığı görülüyor. Başbakan Erdoğan'a yönelik karalama kampanyalarına yeni başlamadıkları anlaşılan paralelciler, 18 Şubat 2013 tarihinde Fas'tan 35 kişilik önemli bir ekibi Türkiye'ye getirerek onlara bolca hükümet karşıtı propaganda yapmıştı.

ÖZGÜN KAYNAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA