• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakıt giderleriönemli oranda düştü.
13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:53

Yakıt giderleriönemli oranda düştü.

Kamunun yakıt gideri yıllık 1 milyar liranın üzerine çıkınca, idareciler çareyi mobil araç takip sisteminde buldu.

İl özel idareleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve çok sayıda belediyenin yakıt giderleri mobil takip sistemleri ile önemli oranda düştü.Mobil araç takip sistemleri kullanan kurumların, yakıt giderlerinin iki ay içerisinde yüzde 25-30 oranında düşüş gösterdiğine dikkat çekildi. Takip sistemleri ile kamuda görev dışı araç kullanımının önüne geçilerek ciddi oranda tasarruf sağlanıyor.Konu ile ilgili Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, takip edilmenin şoförleri daha dikkatli araç kullanmaya zorladığını ve böylece hem trafikte daha güvenli olduklarını hem de mesai dışı araç kullanımlarının azaldığını kaydetti. Hıncal, “Özel şirketlerde olduğu gibi kamuda da araçlar gereksiz yere kullanılabiliyor. Bizim kurduğumuz sistemle hem araçların amacı dışında kullanımının önüne geçilmiş oluyor hem de ambulans hizmetleri ve orman yangınları ile mücadele gibi kritik işlerde daha iyi yönlendirme yapılabiliyor” dedi. 2005 yılında yerli sermaye ile kurulan ve 19 bin müşterisi olan firmanın cihazları 230 binden fazla taşıtta bulunuyor. Müşteriler arasında kamu kurumlarının yanı sıra spor kulüpleri, bankalar gibi çok sayıda özel şirket yer alıyor. Firma sadece kamuda, 260 kuruma hizmet veriyor. Mobil takip sistemi taktırmanın araç başına iki yıllık maliyeti 450-500 lirayı buluyor. İki seneden sonraki aylık maliyet ise 9 Türk Lirası.
Arvento Araç Takip Sistemleri Genel Müdürü Hıncal, Firma olarak 22 ülkeye ürün sattıklarını ihracat rakamının 2,7 milyon lirayı bulduğunu söyledi. İhracat yapılan ülkeler arasında Türki Cumhuriyetleri, Arap ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Romanya ve Avusturya gibi Avrupa ülkeleri de yer alıyor. Sektörde genelde Çin’den ucuz ve kalitesiz cihazlar getirildiğini aktaran Hıncal, Arvento'nun cihaz ve yazılımlarının yerli olduğunun ve yüksek kalite ve ileri teknolojiler ile Arvento tarafından üretildiğinin altını çiziyor. 81 ilde vermiş oldukları servis hizmeti ile fark yarattıklarını ve belki de bu işte en önemli hususlardan biri olan bu servis konusunu birçok firmanın maalesef göz ardı ettiğini söylüyor. Kısa sürede elde ettikleri başarıların ardından yabancı şirketlerin gözdesi olduklarını ifade eden Hıncal, “Birçok yabancı şirket tarafından ortaklık teklifi alıyoruz.” dedi. Yaptıkları iş ile kimseyi takip etmediklerinin altını çizen Arvento firmasının genel müdürü; sadece gerekli sistemi kurduklarını, herkesin kendi aracını kendisinin takip ettiğini ve sistemin kendiliğinden bir otokontrol getirdiğine dikkat çekti.
Emniyet ve savcılık ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını söyleyen Hıncal, mahkeme kararı olmadan müşterilerinin özel bilgilerinin kimseye verilmediğini kaydetti. Kurulan sistem ile araçların takibinin yanı sıra uzaktan kilitleme ve çalıştırma işlemlerinin de yapılabildiğini dile getiren Arvento Genel Müdürü Hıncal, “Bu kapsamda önemli hırsızlık olaylarının da önüne geçildi. Bir bankanın içi para dolu aracı çalınmıştı. Güzergah değişikliği olup alarm mesajı gelince müdahale edildi. Araç uzaktan durduruldu. Bunun üzerine hırsız bankanın para dolu aracını bırakıp kaçtı” diye konuştu. Sistemin aktif kullanılması ile trafik kazalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Genel Müdür Hıncal, araç takip sistemlerinin trafik güvenliği ile ilgili çok etkili çözümler sunduğunu belirterek, sistemlerinin kullanıldığı şirket araçlarında hız ihlallerinin neredeyse sıfırlandığını, sürekli kontrol altında olduğunu bilen sürücülerin hız ihlali yapmadıklarını kaydetti
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA