• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakılan anızlar, kaplumbağaları da canından ediyor
22 Eylül 2015 Salı 12:09

Yakılan anızlar, kaplumbağaları da canından ediyor

Ateşe verilen anızlar nedeniyle çıkan arazi yangınları, doğal yaşamı ve yaban hayatını da olumsuz etkiliyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ateşe verilen anızlar nedeniyle çıkan arazi yangınları, doğal yaşamı ve yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Alevlerden kurtulamayan kaplumbağa gibi doğadaki pek çok canlı yanarak yaşamlarından oluyor.


Beyşehir'de Sanayi Sitesi'nin arka kısımlarında çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alanda etkisini gösterdi. Sanayi Sitesi yakınlarında bir bahçeye de sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yangın, bahçedeki eve sıçramadan söndürüldü. Yangının çıktığı alanın yakınındaki ormanlık bölgeye ve yerleşim birimine sıçrama ihtimaline karşı bölgeye Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bir arazöz de sevk edildi. Uzun uğraşların ardından kontrol altına alınan yangın söndürülürken, itfaiye ekibi ve orman arazözü, bölgede soğutma çalışması gerçekleştirdi. Söndürme çalışmalarının sonlandığı sırada yangın bölgesinden uzaklaşmaya çalıştığı gözlenen canlı bir kaplumbağa da dikkat çekti.

Beyşehir'de son günlerde yasak olmasına rağmen artan anız yangınları ile mücadele veren itfaiye ekipleri, gün boyu yangınları söndürmek için mücadele veriyor. Daha önce Beyşehir'e bağlı Fasıllar Mahallesi'nde de çıkan ve mezarlığa sıçrayan anız yangınında kaplumbağalar alevlerden kaçamayarak canından olmuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA