• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yağışlar devam edecek mi?
09 Şubat 2012 Perşembe 18:16

Yağışlar devam edecek mi?

Konya, yeniden kar yağışının etkisi altında kaldı. Sabah saatlerinde başlayan kar, günlük hayatta aksamalara neden oldu. Türk Hava Yollarının İstanbul uçağı kalkamadı.
Konya, yeniden kar yağışının etkisi altında kaldı. Sabah saatlerinde başlayan kar, günlük hayatta aksamalara neden oldu. Türk Hava Yolları’nın İstanbul uçağı kalkamadı. Akşam saatlerinde yeniden kendini gösteren kar yağışı özellikle trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı. Perşembe gününe dair tahminlerini tutturan meteoroloji, önümüzdeki 4 gün için de beklenen değerleri açıkladı.
Meteorolojinin tahminleri yine tuttu ve Konya yeni güne yeniden beyaz bir örtüyle merhaba dedi. Şehir, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve soğuk hava kütlesinin etkisi altında kaldı. Kar yağışı, kent merkeziyle birlikte ilçelerde de etkili oldu. Akören, Hadim, Bozkır, Hüyük ve Taşkent ilçelerinde eğitime Perşembe günü süresince ara verildi.
 
Seydişehir – Akseki karayolunda etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Zaman zaman şiddetini artıran kar nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
 
Öte yandan Türk Hava Yolları’nın sabah saat 7.30’da İstanbul seferini yapacak uçağına kalkış izni verilmedi.
 
Yoğun kar yağışı akşam saatlerinden itibaren yeniden etkisini gösterdi. Şehir biranda beyaza büründü.
 
METEOROLOJİNİN 4 GÜNLÜK TAHMİNİ
 
Cuma günü Konya’da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, hafif şekilde kar yağışı bekleniyor. Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin tahminlerine göre hafta sonu ve yeni haftanın ilk günü kent genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı değerlerinde ise 5 derecelik düşüş yaşanacak. Don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyaran yetkililer, yüksek kesimlerde oluşacak kar erimelerine dikkat çekti.
 
Önümüzdeki 4 güne dair hava sıcaklığı değerleri şöyle:
 
              Gece       Gündüz
Cuma           -4          0
Cumartesi      -10        -1
Pazar          -5          3
Pazartesi       0          7
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA