• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancılar Beyşehire hayran kaldılar
01 Aralık 2013 Pazar 17:50

Yabancılar Beyşehir'e hayran kaldılar

İngiltereden Konyaya gelen yabancı tur operatörleri, gezdikleri Beyşehirin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.
 İngiltere’den Konya’ya gelen yabancı tur operatörleri, gezdikleri Beyşehir’in doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Konya’ya gelen İngiltere’nin Birmingham şehrinde inanç ve kültür turizmine yönelik olarak faaliyet gösteren tur operatörleri ve seyahat acentaları, Beyşehir’e de bir günlük tanıtım turu düzenledi. Konya merkezdeki tarihi ve turistik mekanların ziyaret edilmesinin ardından Beyşehir’e gelen İngiliz seyahat acentalarından oluşan 11 kişilik grup, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti. Beyşehir’de Yaka Manastır Tabiat Parkı’nı da gezen grup, Beyşehir Gölü’nde yat turuna katıldı. Grup, gezinin ardından ilçeye olan hayranlığını dile getirdi.

Ziyaret hakkında bilgiler veren THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, Beyşehir’in, Konya’da THY’nin gözde bir şehri olduğunu belirterek, bu yüzden son dönemde bu ilçenin de tanıtımına büyük önem verdiklerini belirtti. Postallı, THY’nin çıkaracağı gezi rehberinde Beyşehir ve özellikle tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin de yer alacağını belirterek, “Tanıtım, bir ülke ve yer için en önemli konulardan birisi. THY, birçok yerde olduğu gibi Konya’da da bu tür tanıtım çalışmaları içerisine girdi. Daha önce Konya’daki tur operatörlerimizi Malezya’ya götürdük. Yine, Almanya Düseldorf ve Tacikistan’dan yabancı tur operatörlerini bölgemize getirdik. Bugün de İngiltere’de inanç ve kültür turizmi yapan tur operatörlerimizi Konya’da ağırlıyoruz. Konya denilince Beyşehir de atlanamaz diye düşündük ve yabancı tur operatörlerine burayı da tanıtalım istedik. Burası için çok olumlu tepkiler aldık. Hatta buraya gruplar getirmeyi düşünenler var. Beyşehir’e de tur düzenleyecekler. Biz burayı biraz dökümanlarla destekleyebilirsek düzenleyecekleri tur sayısını gelecekte daha da artırabiliriz diye düşünüyoruz. Bunun için THY olarak oluşturduğumuz şehir rehberinde Beyşehir’e ve özellikle tarihi Eşrefoğlu Camisi’ne yer vermek istedik. Bunun bilgi ve dökümanlarını gönderdik” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA