• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancı yatırımcılar önce MEVKAya uğrayacak
19 Mart 2010 Cuma 15:53

Yabancı yatırımcılar önce MEVKA'ya uğrayacak

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konyaya gelen ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Daniel Keen, Mevlana Kalkınma Ajansını (MEVKA) ziyaret etti.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Daniel Keen, Mevlana Kalkınma Ajansı’nı (MEVKA) ziyaret etti.
 
Ziyarette, MEVKA ve Türkiye’deki Kalkınma Ajanslarının yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Dr. Ahmet Akman,  Keen’e, kendilerini  Konya’da ve MEVKA’da ağırlamaktan memnun olduklarını iletti.
 
Eşinin bir Türk olduğunu ifade eden  ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Daniel Keen daha önce Hindistan’da görev aldığını ancak Türkiye’de yaşadığı rahatlığı başka bir yerde bulmadığını söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir dışında kendisinin Konya’ya özel ilgi duyduğunu belirten Keen, “İkili ülke ilişkilerini geliştirmek adına Konya vb. büyük kentlerde kurumlarla iletişim içinde olmaya gayret ediyoruz.”dedi
 
Ziyarette, Keen’e  Konya ve Karaman’daki yatırım olanakları hakkında sunum yapılırken, ABD’de faaliyette bulunan bölgesel Kalkınma ajanslarıyla MEVKA’nın kurumsal işbirliği yapma ve iş ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi için Konya ve Karaman’da ABD Büyükelçiliği’nin çeşitli kentlerde uyguladığı “Business Corner-Amerika Köşesi” kurulması talepleri dile getirildi.
 
Talepler konusunda gerekli girişimleri yapmaktan memnuniyet duyacağını kaydeden Keen, ABD Büyükelçiliği Yatırımlar ofisi yetkililerini Konya ve Karaman’daki yatırım imkanları konusunda görüşmeler yapılması için MEVKA’ya yönlendireceğini iletti. Ziyarette ayrıca yabancı yatırımcıların Konya ve Karaman için yapacakları girişim ve görüşmelerin MEVKA aracılığı ile gerçekleşmesi hususunda görüş birliğine varıldı. 
 
Ziyaret sonunda Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı  Daniel Keen’e Mesnevi hediye etti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA