• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancı yatırımcılar artık Anadoluyu tercih ediyor
13 Ekim 2016 Perşembe 12:11

"Yabancı yatırımcılar artık Anadolu'yu tercih ediyor"

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından "Türkiye'de Uluslararası Doğrudan Yatırımlar" konulu panel düzenlendi.

MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen panelde "Türkiye'de Uluslararası Doğrudan Yatırımlar" masaya yatırıldı. Panele çok sayıda Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit, Türk ekonomisinin büyümeyi, istihdamı, refahı ve kalkınmayı hedef alan bir ekonomi olduğu belirtti. Babayiğit, “Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi objektiflikten uzaktır. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkelerin ve şirketlerin borç maliyetini artıran kararları, bugüne kadar birçok ülkenin yaşadığı ekonomik krize neden olmuştur. Değerlendirme kuruluşlarının, ülkelerin yatırım notu üzerinde yaptığı değerlendirmelerin de sorgulanması gerekmektedir” dedi.

musiad-2-001.jpg

Babayiğit’in konuşmasının ardından panele geçildi. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu, ajans hakkında bilgiler verdi. 2006 yılında Başbakanlığa bağlı olarak kurulan ve faaliyetlerine 2007 yılında başlayan ajansın 20 ülkede aktif olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Dağlıoğlu, “Yatırım Destek ve Tanıtım ajansının amacı Türkiye'yi bir iş merkezi olarak uluslararası arenada pazarlamak. Bu çerçevede 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin yüksek teknolojili imalatına, ihracat ve Ar-Ge üssü’ne dönüşmesine, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın (EMEA) yönetim, ticaret ve finans merkezi haline gelmesine katkı sağlamaktır.

Ülkemizi yurt dışında tanıtmaya yönelik çalışmalarımızı artırdık. Bu sayede yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara ülkemizde verilen kolaylıklar hakkında bilgiler vermekteyiz. Ancak Uluslararası platformda ve özellikle de Avusturya’da Türkiye aleyhinde bir takım olumsuz ve karalama haberler yapılmaktadır. Ama bu tür haberlerle ülkemizi karalamayı ve lekelemeyi asla başaramayacaklardır.  Ülkemizde yatırım yapan yabancılar iş yapmaktan, büyüme rakamlarından ve ekonomimizdeki olumlu gelişmelerden oldukça memnun olduklarını söylediler. Uluslararası karalamaya rağmen yatırımcıların kendilerinden bizzat duymak bizleri son derece memnun etmektedir. Şunu da bir gerçek ki Ülkemizi tanıyan yabancı yatırımcılar son dönemlerde artık Anadolu’yu daha çok tercih etmeye başlamışlardır.

Ajans olarak yabancı yatırımcılara şunu söylüyoruz, Türkiye ucuz değil ancak nitelikli iş gücü bulabileceğiniz bir ülkedir. Uluslararası yatırımcılar, dönemsel, spekülatif haberlere bakarak yatırım kararı vermez, bu yüzden Moody's kararı önem arz etmiyor. Uluslararası yatırımcılar, yatırım yapacakları ülkenin 1 yıl sonrasını değil, 10 yıl hatta 50 yıl sonrasını görerek karar verirler” diye konuştu.

Panelin sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit,  Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu’na hediye takdim etti.

musiad-3-001.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA