• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancı uyruklu öğrencilere “Türkçe” eğitim
16 Kasım 2015 Pazartesi 14:24

Yabancı uyruklu öğrencilere “Türkçe” eğitim

Her alanda eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Karatay Belediyesi, eğitim amacıyla faklı ülkelerden Konya’ya gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’ nde Türkçe Dil Eğitimi veriyor.

Şu an için KTO Karatay Üniversitesinde eğitim hayatına devam eden öğrencilerin Türkçe öğrenmek için yoğun katılım sağladıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden de yoğun ilgi gördüklerini ve ders sayısını artırabileceklerini kaydetti. Başkan Hançerli; Fransa, Rusya, Güney Afrika, Bosna Hersek, Sırbistan, Filistin, Endonezya, Filipinler, Afganistan gibi bir çok farklı ülkeden eğitim almak için Konya’yı tercih eden 35’e yakın öğrencinin oluşturduğu grubun Üniversite hayatlarının aksamaması için şu anda haftasonları eğitim aldıklarını kaydederek, Karatay Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen kurslar sonucunda öğrencilerin sertifika almaya hak kazanacaklarını da vurguladı. Hançerli; 14 Şubat 2016 tarihinde sona erecek kurslar neticesinde kursiyerlerin toplamda 128 saat Türkçe eğitim alacaklarını dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Celaleddin Karatay Gençlik Merkezinde 17 branşta 400’e yakın öğrencinin eğitim aldığını, yalnızca eğitim hayatına değil öğrencilerin sosyal ve kültürel hayatlarına da katkı sağladıklarını belirterek bu doğrultuda düzenlenen kültür gezileri, tiyatro, sinema gibi sosyal etkinliklerle öğrencilerin eğitim hayatının yoğunluğundan bir parça uzaklaşarak sosyal ortamda kaynaşmalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA