• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancı turistlerin ezan ilgisi
22 Mayıs 2012 Salı 17:25

Yabancı turistlerin ezan ilgisi

Konyanın Beyşehir ilçesinde, tarihi Eşrefoğlu Camisine gelen ziyaretçi sayısında artış yaşanırken, yabancı turistlerin ibadethanede ezan dinlemek istedikleri öğrenildi.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ne gelen ziyaretçi sayısında artış yaşanırken, yabancı turistlerin ibadethanede ezan dinlemek istedikleri öğrenildi.
Anadolu’daki ahşap direkli camilerin en büyüğü ve en orijinali olarak gösterilen, 1296 ile 1299 yılları arasında Eşrefoğlu Beyliği döneminde tamamen ağaçtan yapılan Eşrefoğlu Camisi 713 yıldır sapasağlam ayakta duruyor. Yapımında çini sanatı ön plana çıkan camide bugünlerde artan ziyaretçi sayısı ile birlikte içerinde okunan ezan sesleri de hiç eksik olmuyor.
Tarihi caminin müezzini Yusuf Mızrak, özellikle yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Beyşehir’e gelen yabancı turist sayısında belli bir artış olduğunu, bu turistlerin tarihi Eşrefoğlu Camisini görmeden ilçeden ayrılmadığını vurguladı.
Beyşehir’in en önemli simge yapıtlarından tarihi camiyi ziyaret edip hakkında bilgi aldıktan sonra yabancı ziyaretçilerin ibadethane içerisinde ezan sesi duymak istediğini de anlatan Mızrak, “Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından çok ciddi bir misafir kitlesi geliyor. Yurt dışından gelen misafirlerimiz özellikle caminin maddi dokusuyla beraber manevi dokusundan da etkilendiklerini, bizzat burada görüyor ve müşahede ediyoruz. Özellikle yurt dışından gelen ziyaretçiler, camimize geldikleri zaman ezan okunmasını arzu ediyorlar. Belki değişik yerlerde minarelerden, hoparlörlerden ezan sesini duymuşlar ama Eşrefoğlu Camisi’nin içerisinden manevi dokusuyla beraber, Ezan-ı Muhammediye’yi burada duymuş olmaktan çok mutlu olduklarını gözlemliyoruz ve biz de bunu görmekten ayrıca mutlu, mesut oluyoruz. Camimizle ilgili ön bilgi verip tanıtımını yaptıktan sonra Ezan-ı Muhammediye’yi okunduktan sonra tavırlarını gözlemleyebiliyoruz. Camiye ilk girişiyle çıkışı arasındaki farkı görebiliyoruz. Gösterdikleri saygı, hürmet ve Müslümanlara karşı olan duygularının, hislerinin daha güzelleştiğini burada gözleyebiliyoruz” dedi.
Mızrak, bununla birlikte ziyaretçilerin İslam dini ile alakalı çeşitli sorularla da muhatap olabildiklerini belirterek, “İslam dini ve Müslümanların yaşantısıyla alakalı, dünya üzerindeki Müslümanların yaşantısı ile ilgili çok çeşitli sorularla karşılaşıyoruz” diye konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA