• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ya kasetler ya da millet
25 Mart 2014 Salı 09:01

Ya kasetler ya da millet

Milletin desteğiyle Türkiye'ye kurulan tuzakları bozacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, 'Gelecekte Türkiye'yi ya kasetler, montajlar, tehditler yönetecek ya da millet yönetecek' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon ve Ordu mitinglerinde alanı dolduran binlerce kişiye seslendi. Türkiye üzerine oyun oynandığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Ali Şükrü Bey. Trabzon'un Meclis'teki ilk mebusuydu. Bu kahraman Trabzonluyu 91 yıl önce 27 Mart gecesi Ankara'da alçakça şehit ettiler. Katiller, Ali Şükrü Bey'e suikast düzenlerken, aslında Meclis'teki her vekile korku salıyor, 'ayağınızı denk almazsanız, sonunuz Ali Şükrü Bey gibi olur' diyorlar. Ali Şükrü Bey'e, Menderes'e yapılmak istenen ne ise işte bugün bize de yapılmak istenen aynı.

PENSİLVANYA KİRALADI

Pensilvanya, CHP, MHP, BDP'yi, bir kısım medyayı kiraladı. Onlarla birlikte bazı işveren çevrelerini de şantajlarla emir komutası altına aldı. Şimdi bizi yıpratmak için gayret içindeler. Fakat, diyorum ki, 'Bak, benim abdestimden, namazımdan şüphem yok. Sen, abdestinden şüphesi olanlarla uğraş. Sen, ülkenin milli güvenliğini tehdit eden çalışmalar içerisindesin.

ÜLKEYİ SOKAKTA BULMADIK

Ama bunlar, maalesef casusluk örgütü olduğu için, bizi dinlemeye varıncaya kadar bu yollara başvurdular. Adeta, ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Ne yaparsanız yapın, ininize gireceğiz. Bu ülkeyi biz sokakta bulmadık, bu devleti sokakta bulmadık, gereği neyse onun hesabını soracağız.

BİRLİKTE BOZACAĞIZ

Biz milletimizin desteğiyle tuzakları bozacağız, geleceğe tehdit değil, şantaj değil milletin zaferini emanet bırakacağız. Eğer bu mücadeleden zaferle çıkmazsak, bu istiklal mücadelesini kazanmazsak, geleceğin hükümetlerine, 'Sonun Ali Şükrü Bey gibi olur, sonun Demokrat Parti gibi, Turgut Özal gibi, AK Parti gibi olur' diyecekler. İşte bizim mücadelemiz bu. Biz bu denilmesin, bu tehdit gelecekte siyasete, hükümetlere yapılmasın diye dik duruyoruz, cesur duruyoruz. Biz, bizden sonrakilere korkuyu, şantajı miras olarak bırakmak istemiyoruz.

ŞEYTANIIN AKLINA GELMEZ

Bunlarda yalan çok. Bazı yerlerde ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bizim müşahitlerimiz var ya onları arıyorlar. Bunlar sahtekar, 'AK Parti'nin genel merkezinden arıyoruz sizi, sizin sandıklarınız değişti, siz şuradasınız' gibi yalan şeyler söylüyorlar. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına gelir.

BİR KARAR VERECEĞİZ

Bu bir istikbal ve istiklal mücadelesidir. 'Bu bir istikbal mücadelesidir' derken bu mücadele Türkiye'nin geleceğini, istikbalini ve istiklalini belirleyecek bir mücadeledir. Bir karar vereceğiz, gelecekte Türkiye'yi ya kasetler, montajlar, tehditler, şantajlar yönetecek ya da siz, çocuklarımız, millet yönetecek.

Pensilvanya'nın da avukatlığına soyundu

İstanbul'da Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinginden bahseden Erdoğan, 'İnanın bu mitingi Pensilvanya'daki zattan gizlemişlerdir. Çünkü tansiyonu fırlar. Ya da 'montaj' demişlerdir. Onu kandırmak kolay. Ne olacak, cekedinin üzerinden tansiyon ölçüyorlar. Hapları verişleri bile bir değişik. Ama dün İstanbul'u gördüyse inanın dizlerinin bağı çözülmüştür. İnanın tir tir titreyip, 'yanlış yaptık' demeye başlamıştır. CHP'nin genel müdürü önceden güya solcuydu, sonra CHP genel müdürü olunca ulusalcı oldu, şimdilerde bozkurt işareti yapıyor. Artık çekinmiyor, doğrudan Pensilvanya'nın avukatlığına da başladı. Türkçe Olimpiyatlarına katılacakmış. Yanına Tunceli milletvekilini, ikna odalarında başörtülü bacılarıma zulmeden vekilini de alsın, öyle gitsin. Hep birlikte olimpiyatlara katılsınlar' dedi.

Erdoğan, AK Parti'den istifa eden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i kastederek, 'Benimle yıllarca birlikte olan, Genel Başkan Yardımcısı yaptığım, bakan yaptığım kişi, Ordu'ya belediye başkan adayı yapmadım diye partiden ayrıldı. Ancak onun da Pensilvanya'dan korkusu var. Şantaj yapıyorlar. Kaseti var' dedi.

Ben nasıl hainlik yaptıysam

Trabzon'un kahramanların, yiğitlerin, mert ve dürüst insanların, aynı zamanda da alimlerin şehri olduğunu, nice gönül insanları ile hocaları yetiştirdiğini dile getiren Erdoğan, 'Bu Pensilvana'daki gibi değil. Bu Pensilvanya'nın ne olduğunu, kim olduğunu sizler zaten anladınız. Onu zaten tanıdınız. Geçenlerde ne diyor? Benimle ilgili söylediği ifade şu, 'Yazıklar olsun, bu uzun bize çok hainlik yaptı' diyor. Nasıl hainlik yaptıysam? 17 üniversite kurmak için geldiler hepsini onadım, bu muydu hainlik? Bu ne vicdandır? Okullar için yer istedi, verdik. uluslararası camiada davet ettiler, devlet başkanlarına, hükümet başkanlarına bunları biz refere ettik. Olimpiyat dediler her türlü desteği verdik. Ne nankörlük bu ya.'

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA