• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Whatsapp yasaklandı!
03 Mayıs 2014 Cumartesi 17:14

Whatsapp yasaklandı!

İran, yasadışı içerik barındırdığı ve ABD'ye istihbarat sağladığı gerekçesi ile popüler kısa mesaj servisi Whatsapp'a erişim engeli getirdi. Cumhurbaşkanı Ruhani yönetimi ise yasağa karşı çıkıyor

İran, dünyaca ünlü kısa mesaj servisi Whatsapp'ı yasakladı. İran başsavcılığı suç içeriğinin tespiti üzerine açılan davada Whatsapp'ın yasaklandığı duyuruldu.

İnternet suçlarından sorumlu dairenin başkanı Abdulsamed Hurremabadi, WhatsApp'ın bir diğer sosyal medya ağı olan Facebook tarafından satın alınmasını gerekçe göstererek, kapatılacağını duyurdu. Hurremabadi, Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in 'Amerikalı bir siyonist' olduğunu iddia ederek, WhatsApp yasağını savundu.

İletişim Bakanı Mahmud Mehr ise, 'Hükümet WhatsApp'ın kapatılmasına kesinlikle karşıdır' dedi. Resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan Mehr, hükümetin sansüre karşı olduğunu da savundu.

Abdulsamed Hurremabadi'nin sözleri ise geçtiğimiz yıl seçilen yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi zor durumda bırakıyor. Batı dünyasında da 'reformcu' olarak da kabul edilen Ruhani, internet sansürüne karşı politika yürüteceğini söylemiş ve İranlıların sosyal medya ağlarına sorunsuz bir şekilde erişebileceğini vaat etmişti.

Ancak, Ruhani'nin vaatlerine rağmen sosyal medya ağları İran'daki yerleşik otoritelerce Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin istihbarat ağı olarak görüyor. Whatsapp üzerinden başlayan tartışma, İran'daki yerleşik devlet düzeni ile reformcu iktidarı bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Hurremabadi, Whatsapp'la birlikte şu an herhangi bir siteyi yasaklamayı düşünmediklerini, ancak ileride duruma bağlı olarak başka sitelerin de yasaklanabileceğini duyurdu. Ruhani'nin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA