• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Web Uygulama Geliştirmek
21 Ekim 2019 Pazartesi 11:15

Web Uygulama Geliştirmek

Web Uygulama Geliştirmek

Web uygulamaları özellikle son dönemde genç neslin yaygın olarak kullanıldığı ve genelde “sosyal medya” olarak isimlendirilen uygulamalarla gelişmeye devam ediyor. Genç neslin yüksek oranda olduğu ülkemizde web uygulamalarının sayısında ve kullanım oranında ki ciddi artış gözden kaçmıyor. Bu alanda her gün onlarca yeni uygulama hayatımıza giriyor ve belki de hayatımızı derinden etkiliyor. Codex  tarafından geliştirilen uygulamalar aynı zamanda günlük yaşamımızda oldukça farklı etkileşimlerin olmasını sağlayarak çokbaşka bir insan profiline dönüşmemize neden oluyor.

Codex arafından mobil uygulama geliştireceklere tavsiyeler;
 

Hedef Kitlenizi Belirleyin
Uygulama geliştirme kararı aldığınızda ilk sormanız gereken soru “bu uygulamayı kim için yapıyorum” olmalıdır. Bu sorunun cevabı aynı zamanda sizin hedef kitlenizi de belirleyecek anahtar cevabı içinde barındırmaktadır.

 

Basitlik ve Kolaylık

Mobil uygulamalar genelde bilgisayarlara göre daha küçük cihazlar olduğu için basit bir kullanımı olmalı ve erişilmek istenen bilgiye en kısa sürede ulaşılmasını sağlamalıdır. İnsanlar bilgiye ulaşmak için uzun uğraşlar vermeyi sevmez ve uygulamadan hemen çıkarlar.

 

İyi Tasarım

Tasarımın basit ve kolay olmasının yanında pejmürde bir görünüme de sahip olmaması gerekiyor. Bu noktada İstanbul Yazılım Firmaları  özellikle ilk dikkat etmeniz gereken detay renk seçimleri olacaktır. Gözleri yormayan ve birbiriyle uyumlu olan renklerin seçimi doğru bir karar olacaktır. Farklı İşletim Sistemlerine Göre Tasarlayın Hazırladığınız projenin Android ve iOS gibi işletim sistemlerine uygun olması gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu ikisinden birisine uyumsuz olması oldukça büyük bir sorundur.

Uyumluluk

Günümüzde özellikle birçok mobil oyun bilgisayardan da oynanabilmektedir. Bundan dolayı İstanbul Yazılım Firmaları projenizin konusu ne olursa olsun Android ve iOS gibi işletim sistemlerine uygun olması kadar masaüstü, tablet ve notebook gibi platformlarda da problemsiz çalışması gerekmektedir. Tüm bu platformlarda tek tek deneme yapmanız oldukça faydalı olacaktır.

 

Bir Hedefe Odaklanın

Hazırladığınız uygulamada onlarca kategori ya da birbirinden farklı bilgilerin olması projenizin devamlılığı açısından oldukça sıkıntılıdır. Çok fazla seçenek yerine bir ya da en fazla iki konu üzerinden gitmeniz faydalı olacaktır.

 

Grid Kullanımı Önemli

Hazırladığınız projenizi grid yapı ile tasarlamak birbirleriyle orantılı bir deneyim sağladığı için zihindeki görsel bağlantıyı arttırarak rahat bir kullanım imkânı sağlayacaktır.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA