• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Web sitesi olmayan şirkete ceza geliyor
15 Ekim 2009 Perşembe 07:33

Web sitesi olmayan şirkete ceza geliyor

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre, web sitesi kurmayan şirketleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uzun süredir yasalaşması beklenen yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere web sitesi kurma zorunluluğu getiriliyor. Bu durum Referans Gazetesi'nin haberine göre, 1.5 milyon KOBİ'yi bilişim sektörünün yeni pazarı haline getirecek. Bu hükme uyamayanlar 6 aya varan hapis ve 300 gün karşılığı adli para cezası ile karşı karşıya kalırken, bilişim sektörüne ek 300 milyon TL'lik yeni bir pazar yaratılacak.

Tasarının mimarlarından Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Meclis'te görüşülmeyi bekleyen yasa tasarısının önümüzdeki aylarda çıkabileceğini ve şirketlerin buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Bu kanunla bilgiye engelsiz ulaşımın sağlanarak ticaret hayatına şeffaflığın getirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Tekinalp, "Biz bu yasayla bilgiye erişim hakkını herkese tanımış oluyoruz" dedi.

Yasada belirlenen hükümlerin toplumda çok olumlu algılandığını dile getiren Tekinalp, dünyada artık ticaret ve şirket hukukunun başka bir yörüngede döndüğünü söyledi. Tekinalp, bir şirketin KOBİ bile olsa bilançosunu açıklamak istememesinin artık meşru kabul edilmediğine işaret ederek, şunları söyledi: "Bir şirketin bilançosunu açıklaması ticari sırlarını açıklaması anlamına gelmez. Bu adalet ve haklılık temelleri olmayan bir itiraz. Yasa AB'ye uyum açısından da vazgeçilmez. 'AB'ye üye olmak istiyorum ama bunu yapmayacağım' diyemezsiniz. Eğer AB'ye girmek istiyorsak, bunu bir proje olarak görmeliyiz. Bunları aşmadan ilerleyemeyiz. AB felsefesine göre KOBİ'ler ticaretin en alt taşı ve ekonomi ancak bu şeffaf taşlar üzerinde yükselebilir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA