• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Web ortamında AB standartlı matematik dersi
18 Aralık 2009 Cuma 16:05

Web ortamında AB standartlı matematik dersi

Yurtiçi ve yurtdışından 8 üniversitedeki fen fakültesi matematik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin faydalanması amacıyla geliştirilen proje ile
Yurtiçi ve yurtdışından 8 üniversitedeki fen fakültesi matematik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin faydalanması amacıyla geliştirilen proje ile 4 yıllık eğitim süresince müfredatta bulunan tüm matematik konuları web ortamına aktarılacak. Yurtiçi ve dışında 8 üniversiteden 140 bin öğrenci aynı standartta matematik eğitimi alacak.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nün 'Leonardo Da Vinci Programı' kapsamında hazırladığı ve AB tarafından kabul edilen 'Establishing Web-Based Mathematical Learning System' isimli yenilik transferi projesinin tanıtım toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, İspanya, Finlandiya, Bulgaristan, Polonya ve Almanya'dan gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, fiziki altyapısı, akademik personeli ve yürüttüğü projelerle Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük ve önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Bedük, "Son 4 yılda Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüzün desteği ile 2 bini aşkın öğretim elemanımızı yurt dışına gönderdik. Bilimsel anlamda kendimizi her geçen gün yenilemeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. İşte bu tanıtım toplantısı da bu çabalarımızın bir ürünü. Burada sunulan proje hayatiyete geçtiğinde matematik dersleri web ortamına aktarılacak, öğrencilerin bu dersi severek daha iyi anlamaları sağlanacak." dedi.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz ise yüksek öğrenimde eğitimin önemine vurgu yaparak, "Günümüzde eğitimin nasıl yapılacağı ve bilgilerin hangi yolla paylaşılması gerektiği büyük önem arz etmektedir. Bunun için de teknolojik imkanlar kullanılmasının gerekliliğine inanıyorum. Teknolojik yöntemlerin en başında ise 'Uzaktan Eğitim' gelmektedir. Üniversitemiz bu alanda çok iyi bir bilgi işlem alt yapısına sahiptir. Bu proje sayesinde de uzaktan eğitimin temel alt yapısını oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

AB destekli projeyi anlatan Koordinatör Prof. Dr. Durmuş Bozkurt ise şunları söyledi: "Bu proje ile soyut bir ders olan matematiğin daha kolay kavranmasını amaçlıyoruz. Üniversitemiz öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında yerli ve yabancı 8 üniversite ile birlikte çalışıyoruz. Dersleri sanal üniversite ortamında sunmak istiyoruz. 24 ayda tamamlanması planlanan projemize AB fonundan 346 bin Euro destek aldık."

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Bozkurt Başkanlığı'nda 'Web-Tabanlı Matematik Eğitimi' ile Prof. Dr. Mika Seppala Başkanlığında, 'Uzaktan Eğitim' konulu panel düzenlendi. Panelde, katılımcılara projenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verildi. 8 üniversitedeki Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin faydalanması amacıyla geliştirilen proje ile 4 yıllık eğitim süresince müfredatta bulunan tüm matematik konuları web ortamına aktarılacak.

Soyut olan ve bu nedenle algılamakta zorlanan birçok konu daha somut ve anlaşılır formata çevrilecek. Böylece projeye dahil olan 8 üniversiteden 140 bin öğrenci aynı standartta matematik eğitimi alacak. Proje ile web ortamında yüksek hız ve kalitede, Türkçe ile birlikte 7 ayrı dilde standart eğitim hizmeti verilecek. Böylelikle öğrenciler matematik dersini AB üniversiteleri standardına uygun olarak alacak. Açık öğretim fakültelerinde olduğu gibi devam edemedikleri dersleri internet ortamından takip edebilme fırsatı bulacaklar.

Ayrıca, öğrenciler ve akademisyenlerin, çeşitli ülkelerde yaşayan meslektaşlarıyla tanışma ve kaynaşması da web ortamında sağlanmış olacak. Proje, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2 yıl içinde hayata geçecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA