• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vuslat törenleri sona erdi
19 Aralık 2010 Pazar 13:37

Vuslat törenleri sona erdi

11 gün süren Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sona erdi.
11 gün süren Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sona erdi.

7 Aralık günü Mevlana Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenlerin sema töreniyle devam etti. 7 Aralık akşamı başlayan ve 17 Aralık günü düzenlenen Şeb-i Arus törenine kadar gündüz ve akşam olmak üzere 16 kez icra edilen sema törenleri, yerli ve yabancı 50 binden fazla ziyaretçi tarafından takip edildi. Yabancı ülke temsilcilerinin de ilgi gösterdiği sema törenlerinin son gecesi olan Şeb-i Arus gecesine ise devletin zirvesi ilgi gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile çok sayıda bakan ve milletvekili, siyasi parti temsilcisi ile ünlünün katıldığı tören, sema töreninin ardından postnişinin okuduğu dua ve semazenlerin birbirlerini selamlamasıyla sona erdi.

11 gün süren etkinliklerde sema töreninin yanında 4. Uluslararası Konya Dünya İnançları ve Mezar Taşları Fotoğraf Sergisi, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik, Ney Yapımı, Tespih ve Doğal Taş ile resim sergileri vatandaşın ziyaretine açılırken, Hz. Mevlana, hayatı, eserleri ve fikirleriyle ilgili çok sayıda panel, seminer, konferans ve söyleşi düzenlendi. 11 gün süren etkinlikler kapsamında Mevlana Müzesi de yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Hz. Mevlana ve ailesinin sandukalarının ve Hz. Mevlana ve Mevlevilere ait eserlerin sergilendiği müzeyi yerli ve yabancı 20 binden fazla ziyaretçi gelerek müzeyi ziyaret etti. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA