• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vural sezon değerlendirmesi yaptı
18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:08

Vural sezon değerlendirmesi yaptı

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında sezon değerlendirmesini yapan Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, beklentilerine ulaşamadıklarını ve..

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında sezon değerlendirmesini yapan Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, beklentilerine ulaşamadıklarını ve bunun sonucunda da Konyaspor'un küme düştüğünü belirtirken, mevcut kadronun korunması konusunda şehrin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Vural, "Konya şehri potansiyel olarak Süper Lig'in sürekli takımı olabilecek kapasite. Sadece bunu harekete geçirmek ve dorğu işler yapmak gerekiyor" dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural, Konyaspor'da göreve başladıkları günden bu yana geçen süreci değerlendirirken şunları söyledi:

"Bahattin Karapınar'dan çalışmamız için bir teklif geldiğinde yardımcılarımla bir görüşme yaptım.  Takımdaki artıları eksileri gördük ve çalışma teklifini kabul ettik. Buraya geldiğimizde fikstür konusunda büyük takımlarla maçların oynanmadığını ve iç sahada ise kazanabileceğimiz maçların olduğunu biliyorduk. İstanbul B.Ş.Bld.Spor maçıyla başlayan dönemde milli maç arasına kadar olan bölüme gelene kadar 5 maç oynayacaktık. Amacımız bu 5 maçlık dönemde arzu ettiğimiz puanları toplayarak milli maç arasına umutlu girmek ve kalan haftalarda da gerekli puanları alarak Konyaspor'u ligde tutmaktı. Ancak ilk İstanbul B.Ş.Bld.Spor maçında şanssızlık yaşadık. Direkten toplarımız döndü. Penaltımız verilmedi. Bir türlü gol atmayı beceremedik ve puan kaybıyla çalışma dönemimize başladık. Antalyaspor maçından bu yana oynadığı 8 maçın sadece ikisini kaybeden bu takım açısından ondan önceki haftalar hem bizim takımımızı tanıma hem de oyuncuların takım olma yolunda gayretleri ile geçti. Bu takımı tanıma sürecinde yeteri kadar başarılı olamadığımız gördük. Kardemir D.Ç.Karabükspor maçının ikinci devresi ve Ankaragücü maçının ilk devresi görevde bulunduğumuz süre içerisinde en kötü oynadığımız maçlar oldu. Fenerbahçe maçı dahil bu takım tüm maçlarda kazanabilecek bir oyun ortaya koydu. Sanırım özellikle son 6-7 maçta Konyaspor kadrosu akılda kalacak oyun oynadı ama bunları sonuçlara yansıtamadık. Birde sezon başından bu yana sadece Antalyaspor maçına kadar çıkarttığımız ve herkes tarafından da kabul gören hakem hatalarıyla en az 16 puanın gasp edilmesi gerçeği vardı. Sadece bizim dönemimizde en az 6 maçta hakem hatalarıyla bizim puanlarımız alınıp diğer tarafa verildi. Bu da işin başka bir boyutu. Sonra bu sonuçların getirdiği yılgınlık ve takımın ekonomik anlamda bir çözümsüzlüğe gitmesi sanırım bu başarısızlığın oluşmasındaki en büyük faktörlerden oldu. Ama burada başkanımızın ve yönetim kurullarımızın, personelimizle, takımımızla son derece uyum içerisinde çalıştığı bir sezonu geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Herkes elinden geleni yaptı. Ama saydığımız etkenlerden dolayı hedefimize ulaşamadık..."

Teknik direktör Yılmaz Vural, "Küme düşmemiz kesinleşmesine rağmen teknik heyet olarak kalan maçları düşünerek burada kaldık. Kesinlikle 'düştük, toplanıp gidelim' düşüncesinde olmadık. Hala bu takımın başındayız. Bir şampiyonluğa aday takım nasıl çalışıyorsa bizde aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Aramızdan ayrılanlar oldu. Basem Abbas, Montano, Salibasic, Tazemeta ilk ayrılanlar olurken, son olarak Erdinç ve Ercüment'in de gitmesiyle 26 kişilik kadromuz 18'e düştü. Bu arada Mehmet Batdal'ın iki kez ayağının kırılmasıyla birlikte bu süreci 17 arkadaşımızla buraya getirdik. Bu oyuncularla ilgili şunu belirtmek istiyorum. 26 senedir bu işin içerisindeyim. Bu kadar onurlu, mali konuları problem yapmayan, yenildiğimiz maçların ardından bile yenileme antrenmanı yapacak kadar ciddi işine konsantre olan bir takım görmedim. Bu da bizim çok mutlu olduğumuz bir konu" dedi.

Ligin tamamlanmasıyla birlikte kadro konusunda yönetime verdiği raporu basın mensuplarıyla da paylaşan Vural, "Başkanımızın görevlendirmesinin ardından Mehmet Uvat, Mehmet Soylu ve Hüseyin Şenyıl'dan oluşan ekp benimde katılımla oyuncularla bir dizi görüşmeler yaparak, yeni sezondaki düşüncelerini ve kaılıp kalmama konusundaki görüşlerini aldılar. Musa Çağıran ve Emre Yüksektepe kiralık olarak geldikleri Galatasaray'a gitmek istediklerini ve orada şanslarını denemek istediklerini ifade ederken, Musa Çağıran yeni sezonda ortam oluşması halinde bile Konyaspor'da değil de Süper Lig takımlarında oynamak istediğini, Emre ise Konyaspor'da seve seve forma giyebileceğini söyledi. Yabancı oyuncularımızda Kamil Zayatte Bank Asya 1.Lig'de oynamak istemediğini Süper Lig'de mücadelesine devam etmek istediğini söyledi. Bizde kendisini kiralık yolu ile bileolsa bu konuda önünü açabileceğimizi söyledik. Mehmet Sedef Süper Lig'den bir takımla anlaştı. Ancak şartlar oluşursa o da Konyaspor'da kalmak istiyor. Bunun aynı sıra diğer yerli ve yabancı oyuncularımız anlaşma sağlandığı takdirde Konyaspor'da seve seve forma giymek istediklerini söylediler. Zaten art niyetli olsalardı bugüne kadar çoktan takımdan ayrılmış olurlardı. Onurlu bir duruş sergilediler. Bank Asya 1.Lig'de 3+1 yabancı oyuncu kuralı var. Yabancıların dışında takımımızda tutmak istediğimiz yerli oyuncularla birlikte toplam 12 oyuncunun mali yükümlülüklerinin yerine getirilerek yeni sezonda kadroda tutulması şart. Bunun yanısıra 23 kişiden oluşmasını düşündüğümüz kadromuza Süper Lig düzeyinde 11 oyuncu daha alınması gerekiyor. Kadro korunur ve transfer yapılırsa Konyaspor kimse dokunmadan 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e döner. Bu konuda Sayın Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve diğer ilgililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kadroda bulunan oyuncuların alacaklarının bir an önce ödenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen teknik  Yılmaz Vural, "Aksi halde hepsine talip olan takımlar var. Ödemeler yapılmazsa bu oyuncular hem bedavaya gider, hem de alacaklarını da tahsil ederler. Böyle bir durumda Konyaspor iki kez zarara uğrar. Bunun yaşanmaması adına gerekenler bir an önce yapılmalı" şeklinde görüş belirtti.

Konya'nın Süper Lig'i çok rahatlıkla kaldırabileceğini de sözlerine ekleyen Vural, "Ortada 30 trilyon lira olduğu söylenen bir borç var. Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama Kona gibi büyük bir şehrin bu borcu bir kalemde silmesi gerekir. Yapılack projelerle Konya'nın potansiyelini harekete geçirir ve başarılı olmasını sağlarsak bu takım Süper Lig'in gediklisi olur ve farklı hedefler peşinde koşmaya devam eder. Aksi bir durumda ilgisizlik ortaya çıkarsa da Allah göstermesin bir Kocaelispor, bir Sakaryaspor'un içerisinde bulunduğu duruma düşülür. Bunu da kimse istemez. O nedenle bir an önce kalması istenen oyunculara olan borçlar ödenir, kadroya dahil olması istenen oyuncular alınırsa Konyaspor Süper Lig'e yükselir. Bizim dileğimizde bu" dedi.

"Ortada bir başarısızlık olduğu için takım etrafında bir yakınlaşma değil, uzaklaşma var" diyen teknik direktörümüz Yılmaz Vural, "Eldeki oyuncuları tutmak için Bank Asya 1.Lig düzeyinde olan takımlardan biraz daha maliyeti fazla olacak. Bu da normal" derken, sıkıntıya ve imkansızlığa rağmen iyi bir çalışma ortamı buldukları Konyaspor'umuzda çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi ve "Burada görev yaptığımız süre içerisinde takım lehine olumlu yönde destek veren taraftarlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sezonu saydığımız bu güzel sebeplerden dolayı hem mutlu hem de üzüntülü olarak veda etmek zorunda kaldık" şeklinde görüş belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA