• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Volkan Demirel haddini bilecek
07 Nisan 2014 Pazartesi 14:16

'Volkan Demirel haddini bilecek'

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, enerbahçe'yi 1-0 yendikleri derbide yaşanan olayların maçın önüne geçmesi için çalışıldığını savundu.
Ergün, derbilerin genelde gergin geçtiğini dile getirerek, "Bunu herkes niye tuhaf buluyor anlamıyorum. 'Olaylar maçın önüne geçti' deniliyor. Olayların maçın önüne geçmesi için özel bir çaba vardı, onun için geçti. Benim gördüğüm kadarıyla bu olayların gündeme getirilmesi, skorun önüne geçme çabasıdır. Bu, Galatasaray'ın galibiyetine gölge düşürmek için sahneye konulan beceriksizce bir oyundan ibarettir. Bugün açın spor sayfalarına bakın, Galatasaray galibiyetinden çok manşetlerde maçtaki sözde olaylar gündeme gelmiş" diye konuştu.
 
'Melo'nun yaptığı sportmence değildi'
 
Şükrü Ergün, karşılaşmada Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı karttan sonra futbolcuları Felipe Melo'nun gösterdiği tepkinin sportmence olmadığını, ancak yeşil sahalarda benzer olayların yaşandığını anlatarak, şunları kaydetti: "Bence orada Melo'nun olayı değil, Emre'nin olayı vardı. Kırmızı kartı gören Emre'ydi. Yaptığı hareketlerden dolayı önce Emre'ye tepki gösterilmeli, ondan sonra isterseniz Melo'yu kınayabilirsiniz. Ama bu yeşil sahalarda görmediğimiz hareketler değil. Biri kırmızı kart gördükten sonra karşıdaki futbolcu 'hadi çık dışarıya' diye hareket yapıyor. Sportmence olduğu pek söylenemese de oluyor. Ancak maçın geneline baktığımızda karşı takımın kalecisinden başlayarak sportmenlik dışı hareketlerin hepsini saymamız lazım."
 
'Volkan Demirel haddini bilecek'
 
Şükrü Ergün, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in maçın ardından yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Aslında o seviyede bir oyuncuya benim cevap vermem doğru değil ama sadece haddini bilmesi gerektiğini söylüyorum. Volkan bir futbolcudur, futbolunu oynayacak. Kimseyi tahrik etmeyecek. Aklının ermediği konularda ahkam kesmeyecek, haddini bilecek" diye konuştu.
 
'Şeriatın kestiği parmak acımaz'
 
Karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarların küfürlü tezahüratlarda bulunması nedeniyle seyircisiz oynama cezası alacaklarının hatırlatılması üzerinde Ergün, "İstenmeyen bazı tezahüratlar oldu. Her ne kadar adilane bir kural olduğunu düşünmesem de şeriatın kestiği parmak acımız" ifadesini kullandı.
 
'Selçuk İnan bu muameleyi hak etmemiştir'
 
Şükrü Ergün, maçta taraftarların tepkisi üzerine oyundan alınırken formasını çıkartarak tepki gösteren futbolcuları Selçuk İnan'ın böyle bir protestoyu hak etmediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Selçuk ile görüşmedim, kimsenin de görüştüğünü zannetmiyorum. Selçuk böyle bir protestoyu hak etmeyen bir oyuncu. Bizim çok değerli bir oyuncumuz. Taraftarımızın Selçuk'u bağrına basması lazım. Her oyuncunun kötü günü olabilir. Selçuk bu muameleyi hak etmemiştir. Çok duygusal bir çocuk, dolayısıyla böyle şeylerden etkilenebiliyor. Hak etmediği zaman böyle bir şey olursa tepkisi bu şekilde ortaya çıkmış olabilir. Doğrudur demiyorum ama anlayışla karşılamak gerekir."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA