• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırma Projesi
27 Ekim 2015 Salı 17:54

Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırma Projesi

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Bostancı: - "Kurulacak veri merkezleri üzerinde tüm kamu kurumlarına hizmet verebilecek kapasitede bir bulut bilişim altyapısının oluşturulmasını planlıyoruz"

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'den oluşan KOP bölgesini "bilişim vadisi" haline getirecek Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırma Projesi'ne ilişkin; kurulacak veri merkezleri üzerinde, tüm kamu kurumlarına hizmet verebilecek kapasitede bir bulut bilişim altyapısının oluşturulmasını planladıklarını söyledi.

Bostancı, Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, KOP Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilecek projenin, bölgeye vizyon katacağına inandığını belirtti.

Projenin yatırımcıların bölgeye gelişini hızlandıracağını dile getiren Bostancı, "Kurulacak veri merkezleri üzerinde tüm kamu kurumlarına hizmet verebilecek kapasitede bir bulut bilişim altyapısının oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.

Bostancı, inanılmaz bir hız ile artan verilerin, veri merkezi olarak adlandırılan yapılarda saklandığını ve işlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Verilerin yurt içinde, elektronik ortamda, güvenli ve erişilebilir şekilde depolanmaları gerekliliği, Türkiye'de veri merkezlerine olan ihtiyacın da artmasına neden oldu. Sosyal medya ve video paylaşım sitelerinin, Türkiye kaynaklı verilerinin ülkemizde depolanmasına yönelik yapılacak olası düzenlemelerin de yurt içi veri merkezleri pazarının gelişmesine önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Kamu ve özel sektör tarafından verilen hizmetlerin pek çoğunun internet üzerinden sağlanıyor olması iş sürekliliği açısından, veri merkezlerini çok önemli bir konuma taşımaktadır."

Konya'nın tarih boyunca güvenli bir liman olarak görüldüğünün altını çizen Bostancı, bölgede deprem, sel gibi doğal afetlerin yaşanma sıklığının düşüklüğü, geniş ve ucuz arazi varlığı, iklim şartları ve stratejik konum nedeniyle de bölgenin yatırıma uygun olduğunu aktardı.

- "Bu proje ülkemiz ve Konya için önemli bir fırsattır"

Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın da Konya'nın her alanda önemli bir şehir olduğunu bildirdi.

Bilişim sektörünün, mevcut imkanlara yenisini eklemek için önemli bir fırsat ortaya çıkardığına dikkati çeken Aydın, "Konya'da bu toplantıya olan yatırımcı ilgisi, bu fırsat penceresinin Konya için geçerli olduğunun göstergesi. Veri merkezleri konusunda yapılması gerekenler tasarlanırken Konya fikri ortaya çıktı. Projenin bölgeye ve ülkeye olası katkıları, avantajları düşünüldü. Bu proje ülkemiz ve konya için önemli bir fırsattır" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise bu projenin Türkiye'de ilk defa Konya'da yapıldığını, amaçlarının bölgenin tarım alanlarına zarar vermeden bölgeyi kalkındırmak olduğunu söyledi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP) sağlanan ekonomik desteğin KOP'a da sağlanması gerektiğini belirterek, ancak KOP'un devlet politikalarından yeterli destek alamadığını savundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA