• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vergi borçlarınızı yapılandırmak için acele edin!
25 Mart 2011 Cuma 11:29

Vergi borçlarınızı yapılandırmak için acele edin!

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile ilgili düzenleme kapsamında belediyeyi ilgilendiren emlak, çevre...
Başkan Kalaycı, gecikmiş borçların yeniden yapılandırılması ve taksitlendirilmesi hakkında ilan edilen son günün 2 Mayıs 2011 olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın son günü beklemeden belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Bu şekilde borçlu mükelleflerimize kanun gereği uygulanması gereken ve gecikmeden doğan faiz indiriminin de gerçekleştirilmesi mümkün olacaktır” dedi.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 6111 sayılı kanundan doğan borçların yeniden yapılandırılması ve taksitlendirilmesi hakkının elde edilebilmesi için ilgili kişilerin Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bireysel olarak başvurmaları ve form doldurmaları gerektiğini belirterek, “Yeniden yapılandırma 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait ödenmemiş borçlara uygulanacaktır. Kanundan faydalanmak isteyen mükelleflerin ödenmemiş borçlarına daha önce uygulanan gecikme zammı ve faizler silinecektir” şeklinde konuştu.

Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler; peşin ödeme yapabileceği gibi 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitlerle ikişer ay arayla olmak üzere borçlarını yapılandırabilecek.  Buna göre taksitlendirilmiş bir borcun ilk ödemesi Mayıs 2011, ikinci ödemesi ise Temmuz 2011 ayı sonuna kadar olacak ve bu şekilde birer ay arayla ödemeler devam edecek. Borcunu peşin olarak ödeyecek mükellefler için kredi kartlarına 6 taksite kadar komisyon ve vade farkı alınmadan taksit yapılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA