• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veli Küçükün Yazıcıoğlu planı
06 Nisan 2009 Pazartesi 11:17

Veli Küçük'ün Yazıcıoğlu planı

Ergenekon iddianamesine giren telefon konuşmalarını dinleyince insan "bu bir tesadüf olamaz" diyor. İşte Ergenekon'un BBP Planı!

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletveki Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği kaza ve o kazadaki Ergenekon izleri tartışılmaya devam ediliyor. İddianamede yer alan bazı telefon kayıtlarından anlaşıldığı kadarıyla Ergenekon sanıklarının Büyük Birlik Partisi'ne ilgisini vardı. Ancak Veli Küçük Muhsin Yazıcıoğlu'nu dışarıda bırakmaya çalışıyordu.

İşte o kayıtlar...

YAZICIOĞLU'NUN BÜYÜK BARIŞ PLANI'NI BİLİYORLAR

2. Ergenekon iddianamesine giren telefon konuşmaları...

Telefon görüşmesi Ergenekon davası sanığı Erol Mütercimler ve Gülcan F. adlı bir şahıs arasında geçiyor. Bahsedilen konu Muhsin Yazıcıoğlu'nun "büyük barış planı"... Aslında büyük buluşmadan birkaç kişinin haberi vardı. Daha doğrusu o toplantıya katılması düşünülen bir kaç aydının. Ama iddianamenin 4884 nolu telefon kaydı ortaya koydu ki proje Ergenekon sanıklarının da ilgisini çekmişti.

Gülcan F: Adam diyor ki şeyi ziyaret etmiş İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ve aynı zamanda o girerken Etyen Mahçupyan'da Atalay'ın makamından çıkıyormuş.

Erol Mütercimler: Muhteşem.

Gülcan F: O da kaygılarını söylemiş olabilir diyor ya Etyen'i ya bu Büyük Birlik Partisi liderini çağıralım mı? Bi haberi olsun

Erol Mütercimler: Çağıralım

Erol Mütercimler ve Gülcan F. sadece buluşmadan haberdar değil. Ayrıntıları da biliyorlar. Üstelik ilginç yorumlarda bulunuyorlar. Mesela siyasi suikastler...

ÖLMESE BARIŞ PLANINI 1,5 AY SONRA HAYATA GEÇİRECEKTİ

Gülcan F: Müthiş bir şey var orda

Erol Mütercimler: Çağıralım

Gülcan F: Bir siyasi cinayetler çıkacak.

Erol Mütercimler: Hı hı çağıralım abi

Gülcan F: Ben sizi onun için aradım onun üzerinde çalışayım.

Bu konuşma Yazıcıoğlu'nun ölümünden 10 ay önce gerçekleşti. Yazıcıoğlu ölmese 1.5 ay sonra projesini hayata geçirecek, aydınlarla biraraya gelecekti. 

VELİ KÜÇÜK'ÜN YAZICIOĞLU PLANI!

ERGENEKON MUHSİN YAZICIOĞLU'NU EKARTE ETMEYE ÇALIŞMIŞ

2. Ergenekon iddianamesi başka ipuçları da veriyor. İşte Veli Küçük'le Sedat Peker ile 5 yıl önce yaptığı telefon görüşmesi. İddianameye göre Ergenekon yapılanması, Büyük Birlik Partisi'ni ele geçirmeye çalıştı. Tabi Muhsin Yazıcıoğlu olmadan.

Veli Küçük: Şimdi biz bir çalışmanın içine girdik. Ümit'len devamlı görüşüyoruz. Ben işte bak açık söyleyeyim gönlümden geçen neydi biliyor musun? Gönlümden geçen Muhsin'di. Muhsin'in kendisi için demiyorum. Partisi için.

MUHSİN'İ BU YAPIYA DAHİL ETME

Sonra Sedat Peker söze giriyor. "Muhsin ağabey de bu yapının içine girer" diyor.

Sedat Peker : Muhsin ağabey gerekirse ileriki zamanlarda ağabey Muhsin ağabeyi de bu yapının içersine dahil etme. "Yani Muhsin ağabey öyle liderlik hırsı olan bir insan değil. Ülkeye faydası olan her şeye dahil olur Muhsin ağabey."

Oysa Muhsin Yazıcıoğlu Ergenekon'a girmedi. Hatta Ergenekon soruşturmasına verdiği belgelerle katkıda bulundu. Yazıcıoğlu çok şey biliyordu. Üstelik bu bilgilerini adaletle paylaşıyor, karanlık odaklara engel olmaya çalışıyordu.

Şimdilik olay bir helikopter kazası gibi görünüyor. Ama karanlık noktalar da giderek çoğalıyor. Bir sabotaj yapılmış olma ihtimali kafalarda giderek büyüyor.

Internethaber

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA