• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatani göreve Uçarak gittiler
29 Aralık 2012 Cumartesi 21:21

Vatani göreve ''Uçarak'' gittiler

Acemi eğitimlerini tamamlayan bin 200 erden 161'i, birliklerine katılmak katılmak üzere uçakla Kars'a gönderildi.

Askerlerin havayoluyla taşınmasını öngören protokol uyarınca, acemi eğitimlerini tamamlayan erler, Amasya Merzifon Havalimanı'ndan birliklerine katılmak üzere uçakla Kars'a gönderildi.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan bin 200 erden 161'i, birliklerine katılmak üzere Amasya Merzifon Havalimanı'ndan AnadoluJet'e ait uçakla ücretsiz olarak Kars'a gönderildi.
İlk kez uçağa binen erlerden bazıları büyük heyecan yaşarken, yükseklik ve kapalı alan fobisi olan askerlere sakinleştirici iğne yapıldı.

Uçağa binen erlerden Serdar Ağca, ilk kez bir uçak yolculuğu yapacağı için heyecanlı olduğunu belirterek, ''Zorlu acemi eğitiminden usta birliğim olan Kars'a gideceğim. Konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Karayolu ile gitsem 10-12 saatte ancak Kars'ta olacaktım'' dedi.

Muhammet Çolak ise acemi birliğinde iyi bir eğitim aldıklarını, tam bir asker olduklarını vurgulayarak, ''Bir an önce yeni birliğime katılmanın heyecanını yaşıyorum. Devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve komutanlarımızın bize değer vererek konforlu ve güvenli ulaşımımızı sağlamalarından dolayı çok mutluyum. İlk kez uçağa binmem nedeniyle biraz heyecanlıyım'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA