• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşın talebini sigara paketine yazmıyoruz
23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:26

'Vatandaşın talebini sigara paketine yazmıyoruz'

Hadim İlçesine bağlı Aşağıeşenler Köyünde incelemelerde bulunan Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, vatandaşın talebini sigara paketinin üzerine yazıp, paket bittiğinde buruşturup atan

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Sevi, İlçe ziyaretleri kapsamında Hadim İlçesi’ne bağlı Aşağıeşenler Köyü’nde incelemelerde bulundu. İlk olarak Aşağıeşenler Saraçoğlu mevkiinde üretilen özellikle Hadim ve Taşkent yöresine ait organik keçimen üzümünün yetiştirildiği alanlarda inceleme yapan Selvi, köylülerin üzüm asmalarının dik durmasını sağlayan beton direk desteğinin İl Özel İdaresi’nden karşılanması yönündeki taleplerinin Meclis’in ilk toplantısında gündeme alınacağını söyledi.

Aşağıeşenler Köyü Muhtarı Mustafa Güneş, bölgedeki en büyük iki sorunun yaylalarda yol ve elektrik sıkıntısı olduğunu belirterek, İl Özel İdaresi’nden yollarının yapılmasını istedi. Köyler ile bağ ve bahçelere iki yıldır greyder girmediğine dikkat çeken Güneş, “Burası fakir ve kırsal bir bölge olduğu için bağlarımıza beton direk bile dikemiyoruz. Devletten bağlarımızın desteklemesini, gerekli yüksekliğe kavuşturmasını istiyoruz” diye konuştu.

Aşağıeşenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kocabaş da bölgenin en büyük sorunun yol ve elektrik olduğunu yineleyerek, sorunların çözüleceği yönünde söz veren Meclis Başkanı Selvi’ye teşekkür etti.

İnceleme gezisinde bulunan Hadim İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ünal ise hemşerilerinin sorunlarını yakından bildiğini dile getirerek, elektrik sorunu ve Aşağıeşenler-Karagüney Köyü arasındaki 12 kilometrelik yolun yol ağına alınması için Meclis’in ilk toplantısında önerge vereceğini söyledi. Ünal, ayrıca Meclis’in, Hadim, Bozkır, Güneysınır, Meram’da yüksek sistem bağ aparatlarının yapılması için karar aldığını hatırlattı ve Yukarıeşenler’de bir greyderin hala çalıştığını, müracaat edilmesi halinde Aşağıeşenler’e de greyder geleceğini ifade etti.

Üzüm bağlarında Aşağıeşenlerliler ile sohbet eden Selvi, “vatandaşın talebini sigara paketinin üzerine yazıp, paket bittiğinde buruşturup atan siyasetçilerden değiliz. İl Genel Meclisi olarak vatandaşımızın her talebini dikkate alıyoruz” dedi. Selvi, Karagüney Köyü’nde acil ihtiyaç duyulan atık su hattı şebekesinin yapımının Altyapı Komisyonu’na, 12 kilometrelik Karagüney yolunun yol ağına alınması için Yol Ağı Komisyonu’na havale edileceğini, komisyonların hazırlayacağı rapor doğrultusunda atık su hattı kurulmasının İl Özel İdaresi’nin yatırım programına alınacağını bildirdi. Aşağıeşenler-Karagüney yolunun yol ağına alınması ile bölgenin tarımının da canlanacağına değinen Selvi, şöyle devam etti:

“Elektrik konusundaki sıkıntılar geçen ay Meclisimizde tartışıldı. Akabinde MEDAŞ Genel Müdürü ve yönetimi bizi ziyaret etti ve bizim konumuz olmadığı halde işbirliği teklifimizden memnun olduklarını dile getirdiler. Buradaki elektrik meselesini de MEDAŞ ile paylaşacağız. Yol bakım ve onarımları, köy içi bakımları, kilitle taş, okulların bakım onarımını yapıyoruz. Kilitli taş ödeneğiniz için de 50 BİN TL ayırdık. Hedefimiz sizi de çamurdan kurtarmak. Köyünüzde kilitli taş döşenmemiş yol kalmayacak. Altyapıyı halledeceğiz, bundan sonra da en iyi bildiğimiz işi yaparak bunlardan çok iyi gelir elde etmemiz, iyi pazarlamamız, ihracat imkanları oluşturmamız lazım. Gerekirse üretici birlikleri oluşturacağız. Çok güzel hibe destekleri var, bunlardan yararlanacağız. Projelerinizi de biz yaptıracağız. Meclis olarak Kalkınma Seferberliği diye bir çalışma başlattık. Tarım Destekleme Kurumu’nun, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın imkanlarından en iyi şekilde yararlanacağız. Aşağıeşenler için de birlikte en az iki proje hazırlayacağız. Bu şekilde hem ürünler değerlendirilir, hem de bunun yan sanayisi gelişir.”

Köydeki incelemeler sırasında köylülere bir de müjde veren Selvi, önümüzdeki günlerde köy içi yollarına 10 bin metrekare kilitli taş döşeneceğini kaydetti. Selvi, ayrıca, köy camisinin çatlamış ve kaymış durumda bulunan şadırvanının yerine İl Özel İdaresi tip projelerinden yeni bir şadırvan ve WC yapım işinin İl Özel İdaresi yatırım programına alınması için bölge meclis üyelerinden önerge vermelerini istedi.

 

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA