• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşı sevindirecek zam haberi
29 Haziran 2012 Cuma 10:49

Vatandaşı sevindirecek zam haberi

Elektrik te korkulan olmadı. Türkiye Elektrik Taahhüt ve Ticaret AŞ (TETAŞ), temmuz, ağustos ve eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrek için yeni bir zam talebinde bulunmadı. Şirket, Enerji Piyasası...
Elektrik te korkulan olmadı. Türkiye Elektrik Taahhüt ve Ticaret AŞ (TETAŞ), temmuz, ağustos ve eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrek için yeni bir zam talebinde bulunmadı. Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) gönderdiği yazıda, elektrik maliyetlerinin artmadığını bildirdi. TETAŞ, son olarak 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarına ortalama olarak yüzde 8.1 zam yapmıştı. Aynı tarihte doğalgaz fiyatlarına da yaklaşık yüzde 18 oranında zam gelmişti. Doğalgaz zammının ardından, enerji kulislerinde temmuz ayında elektriğe en az yüzde 10 zam yapılacağı konuşulmaya başlandı. TETAŞ’ın elektrikle ilgili zam kararı bu hafta belli oldu. Maliyetlerini yeniden gözden geçiren TETAŞ, 1 Temmuz tarihinden itibaren elektriğe yeni bir zam yapılmamasını kararlaştırdı. EPDK’ya konuyla ilgili bir yazı gönderen TETAŞ, yeni dönemde elektrik maliyetlerinin artmadığını belirterek, elektriği fiyatlarında bir değişikliğe gidilmemesini talep etti.
3 ayda bir belirleniyor
Bu talebi değerlendiren EPDK da, ilk etapta toptan elektrik fiyatlarının aynı kalmasını kararlarlaştırdı. EPDK, bu karar doğrultusunda üçüncü çeyrek için perakende elektrik tarifelerini belirleyecek. Toptan fiyatlar artmadığı için de perakende elektrik satış fiyatları değişmeyecek. Elektrik fiyatları, ocak, nisan, temmuz ve ekim olmak üzere üçer aylık dönemler halinde belirleniyor.
STAR GAZETESİ
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA