• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatana ihanete ittifak turu
21 Aralık 2015 Pazartesi 08:08

Vatana ihanete ittifak turu

Uçak krizinin ardından Türkiye’ye yönelik kara propaganda başlatan Rusya, HDP ile ittifak yaptı. Amerika dönüşü hedeflerinin devlet kurmak olduğunu açıklayan HDP’li Demirtaş, bu hafta Rusya’ya giderek destek isteyecek.

Bayırbucak’taki Türkmenleri bombalarken Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının 24 Kasım’da Hatay’ın Yayladağı ilçesinde düşürülmesi, iki ülke ilişkilerini gerdi. Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullandığı olayın ardından içerdeki bazı siyasetçiler Rusya’dan yana tavır aldı. 7 Ekim’de Türkiye’yi Rusya’nın hava ihlaline karşı sessiz kalmakla suçlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Rusya hava sahasını ihlal ediyor gıkınız çıkmıyor.  Bize parmak sallıyorsunuz, Putin’e sallayın da görelim” açıklamasını yapmıştı. Bundan tam 17 gün sonra gerçekleşen olay sonrasında ise Demirtaş, Türkiye’nin Rus uçağı düşürmekle hata yaptığını iddia etti.

RUS AĞZIYLA KONUŞTU

Temmuz ayında terör operasyonları başlayınca birçok Avrupa ülkesini ziyaret ederek Türkiye’yi şikayet eden Demirtaş, Rus uçağının düşürülmesinden bir hafta sonra da alelacele Amerika’ya gitti. Burada ABD Başkanı Obama’nın Ortadoğu Danışmanı Robert Malley, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken ile görüşen Demirtaş, Ermeni diyasporasıyla da bir araya geldi. Sözde soykırım konusunda Ermenilere destek veren Demirtaş, Washington’daki basın toplantısında da Rusya’nın iftiralarını tekrar ederek Türkiye’yi DAEŞ’e destek vermekle suçladı.

IRAK’TAN KAÇTI

Demirtaş’ın Türkiye’ye döner dönmez  durağı ise Kuzey Irak oldu. 7 Aralık’ta Süleymaniye’ye giden Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e hava operasyonu başlatması üzerine herhangi bir temasta bulunmadan geri döndü. HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu, Demirtaş’ın Celal Talabani’ye de ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunmak ve kendisiyle bazı konularda görüşmek istediğini ancak bölgede yaşananlardan kaynaklı acil dönmek zorunda kaldığını açıkladı.

‘HEDEF DEVLET’

Amerika ziyareti sonrası Demirtaş, açıkça hedeflerinin devlet kurmak olduğunu ifade etti. Kürtlerin siyasi statüsü olması gerektiğini, bunun adının da devlet olduğunu dile getiren Demirtaş, “Mevzu hendek, barikat mevzusu değil” sözleriyle de Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının altında yatan gerçek nedeni de açık etmiş oldu.

RUSYA’NIN GÖZDESİ OLDU

Uçak krizinin hemen  ardından akıllara ziyan açıklamalarla Türkiye’ye yönelik kara propagan çalışması yapan Rusya ise önce Türkiye’yi terör örgütü DAEŞ’e desteklemekle suçladı. Daha sonra ise geçmişte darbecilerin ve ulusalcıların geçmişte sıkça kullandıkları Türkiye’nin mevcut yönetim tarafından İslamlaştırıldığı iddiasını gündeme taşıdı. Uluslararası arenada Pravda yalanları öne sürülürken, Rus siyasetçiler de kendileri için vazgeçilmez olan Türkiye’de kiminle ortaklık yapacaklarını tartışmaya başladı. 26 Kasım’da Rusya devlet televizyonunda konuşan Rus askeri uzmanlar ve milletvekilleri Türkiye’de yeni muhataplarının kim olması gerektiğini ele aldı ve kendilerini hiç eleştirmeyen CHP Lideri Kemal  Kılıçdaroğlu’nun da arasında olduğu bazı Türk siyasetçilerin adını dile getirdi. Rusya kamuyounda Türkiye’de kendi politikalarıyla örtüşen şekilde hareket eden bazı muhalefet liderlerinin Rusya davet edilmesi de programda gündeme geldi.

SEÇİMİNİ YAPTI

Rusya, ekonomik amborgalar  ve kara propagandaların ardından Türkiye içinden bazı siyasetçilerle işbirliği yapmak  için hareket geçti. Önceki akşam  Türkiye içindeki yerli Rusçular belli oldu. HDP Eş Başkanı Demirtaş,gelecek hafta Rusya’ya gideceği açıklandı. Daha önce hiçbir Rus yetkilinin muhatap olmadığı Demirtaş, Rusya’da temsilcilik açacaklarını ve Dışişleri Bakanı Lavrov’la  görüşeceğini söyledi. Demirtaş’ın Rusya’dan Kürtlerin devlet kurması konusunda destek isteyeceği de öğrenildi. Türkiye’nin düşmanlık yapan ülke, örgüt, sivil toplum kuruluşlarıyla kol kola hareket eden HDP’nin son hamlesi içlerindeki vatan hainliğinin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖNCE ESAD ŞİMDİ RUSYA

Rusya’ya gidecek bir diğer siyasetçi ise Suriye’deki iç savaşta ülkesinde 380 bin kişiyi katleden Beşar Esad’ı ziyaret eden Doğu Perinçek oldu. Bu hafta Rusya bir heyetle gideceğini açıklayan Perinçek, Moskova’da askeri yetkililer ve hükümet üyeleriyle görüşecek. Rusya’da Geçmişte terör örgütü PKK’nın elebaşları ve Bayırbucak’ta Türkmenleri katleden Esad’ın kiralık katili Mihraç Ural’la yakın arkadaşlığı olduğu öne sürülen Perinçek’in Türkiye’ye ekonomik ve siyasi savaş açan Rusya’nın yanında yer alması şaşırtmadı. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde yaşananlar, ülke içindeki acı tabloyu net bir şekilde ortaya koydu. Perinçek, Rus uçağının düşürüldüğü gün Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal eden Rusya’ya tek laf etmezken, AK Parti hükümetinin artık Türkiye için güvenlik sorunu olmaya başladığını savunmuştu. -star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA