• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van’dan Konya’ya kardeşlik köprüsü
01 Ekim 2015 Perşembe 13:04

Van’dan Konya’ya kardeşlik köprüsü

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün de (BYEGM) destek verdiği, “Gazeteci Değişim Programı” kapsamında, Van’da görev yapan bir grup gazeteci Konya’ya geliyor.

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün de (BYEGM) destek verdiği, “Gazeteci Değişim Programı” kapsamında, Van’da görev yapan 30 kişilik gazeteci heyeti izlenimlerde bulunmak üzere Cuma günü Konya’ya gelecek.

Havayoluyla Van’dan Ankara’ya gelecek olan heyet, yüksek hızlı trenle Konya’ya intikal edecek. İlk gün ÜN-TV Televizyonu ve Radyo Üniversite’yi ziyaret edecek heyet, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Üyeleri ile bir araya gelecek. Heyet aynı gün tarihi öneme sahip, yöresel türkülere de ilham olmuş Sille’yi de ziyaret edecek.

Cumartesi günü Beyşehir’de tarihi Eşrefoğlu Cami, Yaka Manastırını ziyaret edecek olan misafir gazeteciler için Beyşehir Gölünde yat turu düzenlenecek. Heyet Konya dönüşünde Mevlana Türbesi ve Müzesi, Bedesten Çarşısı, İnce Minare Medresesi, Karatay Medresesi gibi tarihi ve ören yerlerinin yanı sıra Konya’da faaliyet gösteren Basın Yayın Kuruluşlarını da ziyaret edecek.

Konya’da 3 gün süreyle inceleme ve ziyaretlerde bulunacak misafir gazeteciler programın son gününde Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi ve 80 Binde Devri Alem Parkını da ziyaret edecek. Heyet Pazar günü Konya’dan ayrılacak.

Güçlü Bir Yerel Medya, Güçlü Bir Demokrasinin Anahtarı

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, “Güçlü bir yerel medyanın, güçlü bir demokrasinin anahtarı olacağı bilinciyle Genel Müdürlüğümüzce, yerel medyanın güçlendirilmesi amacıyla bu tür gazeteci değişim programları, eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları ve basını özendirme yarışmaları düzenlenerek, farklı bölgelerde görev yapan basın mensupları arasında işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” dedi. Paslı, geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Van’da düzenlenen gazeteci değişim programlarının ikincisinin Konya’da gerçekleştirileceğini belirterek, “gazeteci misafirlerimizi Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını” sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA