• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vandan gelen Kuran kursu öğrencileri Konyada
20 Aralık 2011 Salı 15:18

Van'dan gelen Kur'an kursu öğrencileri Konya'da

Van'da meydana gelen deprem sonrası kaldıkları yurt zarar gören Kuran kursu öğrencileri Konya Meram Dere Kur'an Kursu'na yerleştirildi.
Van'da meydana gelen deprem sonrası kaldıkları yurt zarar gören Kuran kursu öğrencileri Konya Meram Dere Kuran Kursu'na yerleştirildi.
    
Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Meram Dere Kuran Kursu'nda düzenlediği basın toplantısında, depremden sonra çok sayıda binanın hasar gördüğünü, bunların içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Kuran kurslarının da yer aldığını ifade etti.
    
Depremde yurtlarda kalan 15 öğrencinin vefat ettiğini, 27 öğrencinin de yaralandığını anlatan Özbuğday, Van merkezde kalan 55 kişilik yurdun depremde gördüğü hasar sonucu boşaltıldığını ifade etti.
    
Özbuğday, Konya halkının depremde zarar gören herkese kucak açtığını, kendilerinin de Van'daki depremden etkilenen 28 öğrenciyi Meram Dere Kuran Kursu'na yerleştirdiklerini dile getirdi.
    
28 öğrenciden 14'ünün yüzüne Kuranı Kerim okuduğunu, diğerlerinin ise hafızlık yaptığını vurgulayan Özbuğday, öğrencilere Van'dan gelen bir öğreticinin de eşlik ettiğini sözlerine ekledi.

AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA