• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vandaki yıkılan otellere soruşturma
14 Kasım 2011 Pazartesi 17:12

Van'daki yıkılan otellere soruşturma

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 39 kişinin öldüğü 26 kişinin yaralandığı Bayram ve Aslan otelleriyle ilgili soruşturma başlattı.
 Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 39 kişinin öldüğü 26 kişinin yaralandığı Bayram ve Aslan otelleriyle ilgili soruşturma başlattı. 
  
Başsavcı Osman Nuri Güler, depremde yıkılan ve 39 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı Aslan ve Bayram Otelleri'nin sahipleri hakkında ''Birden çok kişinin ölümüne ve yaralanması sebebiyet vermek'' suçundan soruşturma başlattıklarını bildirdi.
    
Başsavcı Güler, ''Soruşturmayı yıkılan 25 bina için yapıyoruz. Ancak öncelikle ölümlerin yaşandığı iki otelin enkazında cumhuriyet savcısı nezaretinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün uzman ekipleriyle bugün itibariyle 'karot' adı verilen cihazlarla beton numuneleri almaya başladık. Buradaki kurumlardan yapılacak ön incelemenin ardında bu numuneleri detaylı bir incelemenin ardında rapor hazırlanması için Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilgili birimlerine göndereceğiz'' dedi.
    
Başsavcı Güler, iki otelin ardından yıkılan diğer 23 binadan da yine uzmanlarla numune amaya başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     ''Yıkılan iki otelin dışında diğer binalarda kimsenin olmadığı ve ölümlerin yaşanmadığı ifade ediliyor. Ancak yarın enkazlar kaldırılığında bir ceset çıkma ihtimaline karşı, savcılık olarak tedbirimizi önceden alarak o binalardan da aynı numuneleri alacağız. O binalarla da ilgili soruşturma başlatacağız. Soruşturma kapsamında yıkılan oteller ve binalarla ilgili Van Belediyesi'nden inşaat ve yapı ruhsatları dosyasını isteyeceğiz. İlgili kurumlardan gelecek raporlar ve evraklar neticesinde soruşturmamıza yön vermiş olacağız.''


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA