• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vanda AK Partili müşahitlere tehdit
07 Haziran 2015 Pazar 09:03

Van'da AK Parti'li müşahitlere tehdit

AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, "Müşahitlerimizle telefonla ya da yüz yüze görüşen HDP'liler, tehdit ettikleri müşahitleri istifaya zorluyorlar" dedi.

AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, yaptığı açıklamada, 25. Dönem milletvekili genel seçimi öncesinde AK Parti olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını seçimlere odaklandıklarını söyledi.

Seçmenin, sandığa giderek oyunu kullanmasını bekledikleri bir zaman diliminde, demokrasiye sığmayan tehdit ve baskılarla karşılaştıklarını vurgulayan Kayatürk, özellikle sandık görevlileri ve müşahitlere yönelik tehditler nedeniyle çok sayıda müşahidin görevinden istifa ettirildiğini belirtti.

Kayatürk, Van genelinde 3 bin dolayında sandık bulunduğunu ve seçim günü bu sandıklarda görev alacak kişilerin önceden belirlendiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Özellikle kırsal kesimlerde, Başkale, Çatak, Özalp gibi ilçelerimizdeki ve kent merkezindeki görevlilerimiz bir süredir tehdit ediliyor ve istifaya zorlanıyordu. Biz bu kişilerin yerine yenilerini görevlendirdikten sonra ertesi gün tekrar eksiklik olduğunu görüyoruz. Müşahitlerimizle telefonla ya da yüz yüze görüşen HDP'liler tehdit ettikleri müşahitleri istifaya zorluyorlar. Sandık görevlilerinden de istifa edenler oldu. Bunların yerine başka birini maalesef yazamıyoruz. Bu nedenle o kişilerin yerine müşahitler görev alacak. Sabah yine tehdit ve baskılar nedeniyle eksiklikler olabilir ama umarım ciddi bir eksiklikle karşılaşmayız."

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da daha önceki seçimlerde de müşahitlerinin tehdit edildiğini ve bu nedenle sandıklarda görev almadığını bildirerek, bu seçimde tehdit ve baskının artıp şiddete dönüştüğünü ifade etti.

Tüm baskı ve tehditlere rağmen iyi bir kampanya dönemi yürüterek seçime hazır olduklarını dile getiren Soğanda, şöyle devam etti:

"Tehditler halen devam ediyor. Bu gece dahi bazı arkadaşlarımız HDP'liler tarafından tehdit edilerek şiddete maruz kaldılar. Seçimlerde gerek mobil ekiplerimizle gerekse devletimizin aldığı güvenlik önlemleri ile sandıklara sahip çıkacağız."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA