• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vana yardımlar devam ediyor
01 Aralık 2011 Perşembe 16:52

Van'a yardımlar devam ediyor

Konya Belediyeler Birliğinin Olağan Meclis Toplantısında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Akyürek, Vanda Konya adına 8 kardeş köy oluşturulduğunu...

Konya Belediyeler Birliği’nin Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

2012 yılı bütçesinin görüşülerek kabul edildiği toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Yerel Yönetimler Yasası hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, bu konuda Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri başkanlığında bir komisyon kurulduğunu söyledi.

VAN’A YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Van’da meydana gelen deprem sonrası yaşananları da değerlendiren Başkan Akyürek, millet olarak sıkıntılı zamanlarda dayanışma geleneğini devam ettirmek gerektiğini vurguladı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya belediyeleri adına depremden hemen sonra günlük 10 bin kişilik sıcak yemek çıkardıklarını, Kızılay devreye girinceye kadar devam ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, depremden 2 saat sonra arama kurtarma ekibi ve KOSKİ ekiplerinin yola çıktığını vurguladı.

VAN’DA 8 KARDEŞ KÖY OLUŞTURULDU

Van’a yardım malzemeleri de gönderildiğin anımsatan Başkan Akyürek, “Ama görevimiz bitmedi. Van’da Konya adına 8 kardeş köy oluşturuldu. Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri olarak bu 8 köye ekip gönderdik. Diğer belediye başkanlarımız da buna katkıda bulunabilir. Bu 8 köyde hane sayıları ve durum tespiti yapıldı. İlk olarak mutfak, banyo-tuvalet ile çok sayıda kişinin bir arada bulunabileceği büyüklükte 21 adet konteyner yola çıkıyor. Her aileye bir ay yetecek kadar gıda malzemesi de konteynerlerle birlikte bölgeye gidecek. 8 köyün hamiliğini Konya olarak üstleniyoruz. Ayrıca, bir ay süreyle günlük 3 bin kişilik yemek vermeye tekrar başlıyoruz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA