• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van paraları PKKya gitmiş...
24 Şubat 2012 Cuma 10:21

Van paraları PKKya gitmiş...

Terör örgütü PKK, Vanlıların yaşadığı deprem acısını ranta çevirmiş! Skandalı, KCK tutuklusu gazeteci Zeynep Kurayın ifadesi ortaya çıkardı. Büyük vurgun bakın nasıl yapılmış:
Türkiye aylardır Van depreminin ardında bıraktığı yaraları sarmaya çalışıyor. Depremden sonra ülke genelinde adeta bir yardım seferberliği başladı. Kış şartlarında evsiz kalan insanlar için hemen herkes elinden geleni yaptı. Ancak PKK'nın bu afeti ve ardından doğan mağduriyeti de ranta dönüştürdüğü belirlendi.
 
KCK soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan gazeteci Zeynep Kuray'ın savcılık ifadesinde örgütün depremzedeleri dolandırdığı ortaya çıktı. Yardım kampanyası başlatılacak diye depremzedelerden hesap numaraları toplayan PKK'nın, kendi yayın organlarında mağdur vatandaşlardan aldıkları numaralar yerine kendi hesap numaralarını yayımladıkları belirlendi. Zeynep Kuray aynı zamanda 68 kuşağının simge isimlerinden ve Dev-Genç ile 16 Haziran örgütlerinin kurucularından Sarp Kuray'ın kızı.
 
YARDIMLAR ÖRGÜTE...
 
Savcılık sorgusunda uzun süredir teknik takipte olan Zeynep Kuray'a 25 Ekim 2011'de H.G. isimli şahısla yaptıkları telefon görüşmesi soruldu. Söz konusu görüşmede H.G.'nin Kuray'a örgüte ait yayın organlarında kendileri adına başka hesap numaralarının yayımlandığını belirterek doğru numaralarının yayımlanmasını talep ediyor. Kuray'ın görüşmenin içeriği ile ilgili savcıya şu ifadeyi verdiği öğrenildi: "H.G. Van'daki bir depremzededir. Depremden sonra Fırat Haber Ajansında yayımlanması için bana doğru banka hesap numaralarını bildirmek istiyordu. Zira Roj TV'de yardım numaraları yanlış yazılmış. Para gelmiyormuş, depremzede vatandaş bana Fırat Haber Ajansı'nda çalıştığımı bildiği için doğru hesap numaralarını vermemi istedi."
 
KÜRDİSTAN KIZILAYI!
 
Zeynep Kuray'ın savcıya verdiği ifadeden kandırıldıklarını anlayan depremzedelerin olayı düzeltmek için çaba gösterdikleri ancak örgüt yöneticilerinin kendi hesaplarını yayımlamaya devam ettikleri anlaşılıyor. Çünkü, Kuray ifadesinde bu durumu ilgililere aktardığını ancak düzeltilmediğini belirtiyor: "Ben bunu Fırat Haber Ajansına bildirdim ama ajansın müdürü İsmet Kayhan, bana karışıklık olacağını söyleyip, kabul etmedi."
 
PKK, Van depremine ilgisi bununla da sınırlı değil. Örgüt, Van'daki depremzedelere yönelik çalışmalarını 'Hevya Sor a Kurdistan' (Kürdistan Kızılayı) üzerinden de yürütüyor, Avrupa'dan hesap açtırıp paraları buralara aktarıyor.
 
Kaynak: Türkiye Gazetesi
...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA