• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van Damme Zeliha dünya şampiyonu olacak
14 Temmuz 2011 Perşembe 11:09

''Van Damme Zeliha'' dünya şampiyonu olacak

Zeliha Baştürk (40), ilerleyen yaşına rağmen sürdürdüğü spor kariyerini, 2013 yılında Türkiye'de yapılacak dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak noktalamak istiyor.
     Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan 2 çocuk annesi kickbokscu Zeliha Baştürk (40), ilerleyen yaşına rağmen sürdürdüğü spor kariyerini, 2013 yılında Türkiye'de yapılacak dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak noktalamak istiyor.
     Baştürk yaptığı açıklamada, özel ilgisi nedeniyle lise yıllarında başladığı boksa 17 yaşında yaptığı evlilik nedeniyle ara vermek zorunda kaldığını, 13 yıl sonra 30 yaşında spora boksla döndüğünü söyledi.
     Dünya Boks Federasyonu'nun 30 yaş sınırı nedeniyle bu spora devam edemediğini ve kick boksa yöneldiğini dile getiren Baştürk, ''Bu yaştan sonra olmaz'' eleştirilerine inat, azim ve hırsla çalışarak, kick boksta önemli başarılara imza attığını belirtti.
     Baştürk, kick boks yapmaya başladıktan sonra bir çok kez birincilik kürsüsüne çıktığını, 2005 yılında muay thai sporunda dünya şampiyonluğu, kick boksta dünya ikinciliği, muay thai ve wushuda ise Türkiye şampiyonlukları kazandığını ifade etti.
     Son olarak 2008 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda bayanlar ağır sıklette, altın madalya kazandığını anımsatan Baştürk, 37 yaşında aldığı bu madalyanın yaşı ile ilgili yapılan eleştirilere en güzel cevap olduğunu bildirdi.
    
     -42 YAŞINDA ŞAMPİYONLUK HEDEFİ-
    
     Baştürk, şampiyonluğunun sporda yaş sınırlaması getirenlere çok anlamlı bir yanıt olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''37 yaşında Avrupa Şampiyonu olduğumu söylediğimde herkes çok şaşırdı. Ancak çalışmayla herşey başarılabilir. Belli bir yaştan sonra sporun yapılamayacağını söylüyorlar. Türkiye'de 30 yaş sınırı konuluyor. Sporun içinde olanların büyük bir bölümü 30 yaşın üzerinde spor yapılamayacağını söylüyor. Ben 40 yaşındayım ve kendimi gayet sağlıklı hissediyorum. Bu nedenle kick boksu henüz bırakmayı düşünmüyorum. Daha kazanabileceğim başarılar olduğunu düşünüyorum. Türkiye, 2012 yılında Kick Boks Avrupa Şampiyonası, 2013'te de Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 2013 yılında dünya şampiyonu olarak spor hayatımı noktalamak istiyorum. En büyük hedefim 42 yaşında dünya şampiyonu olarak tarihe geçmek.''
     2008 yılında girdiği ve halen devam ettiği Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Beden Öğretmenliği Bölümü'nde 2 yılı bölüm birincisi olmak üzere 3 yılı geride bıraktığını da dile getiren Baştürk, ''Evde çocuklar, öğrencilik, antrenörlük ve sporculuk hepsini birarada götürmeye çalışıyorum. Özellikle ağır idmanlar nedeniyle bazen çok yoruluyorum'' dedi.
     Baştürk, en büyük destekçisinin çocukları olduğunu, yaptığı spor nedeniyle bir çok kişinin kendisine ''Van Damme Zeliha'' diye hitap etmesinin hoşuna gittiğini söyledi.
    
     -''YENİLGİYİ KABUL ETMİYOR''-
    
     Mili Takım Antrenörü ve Kick Boks Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Gündüz de milli sporcunun yenilgiyi asla kabul etmeyen bir yapısı olduğuna dikkati çekti.
     Zeliha Baştürk'ün 11'in üzerinde Türkiye şampiyonluğu kazandığını anlatan Gündüz, yine elde ettiği dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile otoriteleri şaşırttığını, bu başarılar nedeniyle spor otoritelerinin kendisini alkışladığını belirtti.
     Gündüz, herhangi bir sağlık sorunu olmaz ve sakatlık yaşamazsa Baştürk'ün Türkiye'de düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarında İstiklal Marşı'nı okutacağına inandığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA