• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzuv kopmalarında ilk 6 saat çok önemli
19 Aralık 2012 Çarşamba 11:45

Uzuv kopmalarında ilk 6 saat çok önemli

Aksarayda geçirdiği iş kazası sonucu sol kolu dirseğinin üzerinden kopan vatandaşın kolu, Konyada gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikildi.
Aksaray’da geçirdiği iş kazası sonucu sol kolu dirseğinin üzerinden kopan vatandaşın kolu, Konya’da gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikildi.
Aksaray’da çalışırken geçirdiği iş kazası sonucunda kolu kopan 36 yaşındaki Hayrullah B, burada yapılan müdahalelerin ardından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı. Operasyonu gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilsev İnce, hastanın sağlık durumun şu anda iyi olduğunu belirterek, “Hastamız, Aksaray’da şeker fabrikasında çalışırken kolunu makineye kaptırmış ve bunun sonucunda sol kolu dirsek üzerinden parçalı bir şekilde kopmuş. Olay 15.30’da yaşanmış. Hastanemize 4,5 saat sonra 20.00’de geldi ve biz hemen ameliyata aldık. Plastik Cerrahi Kliniği hoca ve asistanlarıyla birlikte yaklaşık 5,5 saat süren bir ameliyat ile kopan kolu yerine diktik. Ameliyat sonrasında Reanimasyon Kliniğine yatırılan hastamız burada takip edilmeye başlandı. Hastamızın kan dolaşımı şu anda iyi fakat dirseğinin üstünde ve dirseğinin altında makinede ezilmeye bağlı doku kaybı mevcut. Bir hafta sonra oluşan doku kayıplarını onaracağız. Hastanın kolu şu anda yerinde, şükürler olsun kaybetmedik ancak tam olarak kolun fonksiyon görmesi için 2 yıl rehabilitasyon gerekiyor. Bunu da hastanemizde sürdüreceğiz. Kemik ve damarları çabuk iyileşse de, sinirlerin iyileşmesi geç olacak. Hastamızın kolundaki sinirlerinin yüzde 100 iyileşmesi mümkün değil ama kolunu yine kullanabilecek. Günlük işlerini, aktivitelerini gerçekleştirebilecek” dedi.
UZUV KOPMALARINDA İLK 6 SAAT ÇOK ÖNEMLİ
Yrd. Doç. Dr. İnce bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlara da uyarıda bulunarak, “Herhangi bir uzvun kopması ile neticelen kaza sonrası ilk 6 saat çok önemli. Kopan uzuvlar en geç 6 saatte plastik cerrahiye ulaştırılmalıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında vatandaşlarımız, hemen bu kritik süreyi aşmadan kopan uzuvları plastik cerrahiye ulaştırsınlar” şeklinde konuştu.
Reanimasyon Kliniği’nde süren takibin ardından, Plastik Cerrahi Servisine yatırılan Hayrullah B. ise, “İyiyim, hocalarımız, asistanlarımız ve tüm sağlık görevlilerine teşekkür ederim. Hepsi çok ilgilendiler benimle” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA