• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üzülmez gençleri dinledi
31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:06

Üzülmez gençleri dinledi

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez, Üniversite tercihi yapacak gençlerle sohbet etti

 KTO-Karatay Üniversitesi’nin biri Zafer Meydanı’nda olmak üzere farklı noktalarda açtığı ‘Doğru tercih masalarını’ ziyaret eden Başkan Üzülmez, gençlerin kariyer planlaması yaparken doğru bir üniversitede doğru bir bölümü tercih etmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

        Bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan KTO-Karatay Üniversitesi sosyal sorumluluk örneği göstererek, üniversite adaylarının yoğun olarak bulunduğu Zafer Meydanı’nda açtığı doğru tercih çadırı üniversite adaylarının ve velilerin yoğun ilgisini görüyor. Doğru tercih çadırında öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor. Çadırı ziyaret ederek burada öğrenciler ve velileriyle sohbet eden Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez, kariyer planlamasında doğru tercihin önemine işaret ederek, “Dünyada yükselen meslekler var. Bu meslekleri doğru tercih noktalarındaki uzman arkadaşlarımız gençlerimize anlatıyor. Biz KTO-Karatay Üniversitesi olarak bu yükselen meslekleri göz önünde bulundurarak fakülte ve bölümlerimizi açıyoruz.  Bütün bölümlerimizin ticaret ve sanayiye yönelik olmasına dikkat ettik. Açacağımız bölümleri oluştururken iki şeye dikkat ettik. Bunlardan birincisi, açtığımız bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin rahatlıkla iş bulabilmeleridir. İkinci olarak da açtığımız bölümlerde yeterli, kaliteli eğitim kadrosu oluşturduk. Bunu yaparken de tersine beyin göçünü gerçekleştirdik”dedi.  

             Doğru bir üniversitede doğru bir bölümün seçilmesinin son derece önemli olduğunu gençlere anlatan Başkan Üzülmez, “Öğrencilerimiz günümüz dünyası ve gelecekteki ihtiyaçları göz önünde bulundurmalı. Örneğin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde uluslar arası ticaret bölümümüzü açtık. Bu bölüm bölgemizde ve ülkemizdeki ciddi açığı kapatacaktır. Üretimde Konya’mız çok önemli bir noktada olmasına karşılık, ürettiği ürünün yurt dışına satılması konusunda istenilen noktada değil. Uluslar arası ticaret bölümümüzdeki kaliteli kadromuzla bu açığı gidereceğiz. Örneğin hukuk fakültemizde okuyacak gençler daha öğrenciyken, uygulamalı hukukun içerisinde olacak. Türkiye’de adalet sarayına en yakın hukuk fakültesi olmamızın avantajını öğrencilerimiz bire bir yaşayarak öğrenecekler. Mühendislik Fakültemizden mezun olacak gençlerimiz de  ülkemiz kalkınmasına önemli hizmetlerde bulunacaklar.”dedi.

         Başkan Üzülmez ile sohbet eden öğrenciler, merak ettikleri konuları da sorarak öğrenme imkanı buldu. Öğrenciler özellikle, KTO-Karatay Üniversitesi’ndeki bölümler, burs imkanları konusunda sorular sordu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA