• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üzülmez: 2011’de yeni pazarlar hedefliyoruz
16 Aralık 2010 Perşembe 12:10

'Üzülmez: 2011’de yeni pazarlar hedefliyoruz'

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Kanada ile ticari ilişkilerin istenilen seviyeye gelmesi için, Kanada Büyükelçisinden Konyalı iş adamları
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Kanada ile ticari ilişkilerin istenilen seviyeye gelmesi için, Kanada Büyükelçisi’nden Konyalı iş adamlarına yardımcı olmasını istedi.
 
Başkan Üzülmez, 2011 yılında da yeni hedef pazarlar belirleyerek, Konya’nın dış ticaretini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
 Kanada’nın Türkiye Büyükelçisi Mark Bailey, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Üzülmez tarafından konuk büyükelçiye Konya hakkında bilgiler verdi. Büyükelçi Bailey’i Konya Ticaret Odası’nda görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Üzülmez, “Konya Ticaret Odası, şehrin ekonomik, sosyal ve kültür hayatının yanında bölgenin eğitimine de kurduğu KTO Karatay Üniversitesi’yle önemli katkı sağlamaktadır. Odamız, 22 bin üyesiyle şehrin ticaretine yön vermektedir.”dedi.
 
Konya’nın tarım ve hayvancılığın yanında Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu anlatan Başkan Üzülmez, “Konya gelecek için avantajları olan bir ilimiz. Son yıllarda dış ticarette önemli atılımlar gerçekleştiren Konya’mızın Kanada ile olan ticari ilişkilerinin istediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Sayın Büyükelçimizin desteğiyle Kanada ile hangi alanlarda iş birliği yapabiliriz, bunu belirlemeliyiz. İş adamlarımızın Kanada’ya gidişte karşılaştıkları vize sorunun giderilmesini talep ediyoruz.”diye konuştu.
 
Başkan Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi’nin Kanada’daki üniversiteler ile eğitim konusunda işbirliği yapabileceğinin de mesajını verdi.
 Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kanada Büyükelçisi Mark Bailey ise, Konya Ticaret Odası’nda gördüğü sıcak ilginin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Konyalı iş adamlarımızın Kanada ile ticaretinin artması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kanada Büyükelçiliği’nde iş adamlarının karşılaştıkları sorunları çözmek için bir ekip oluşturduk. Konya’mızdan Kanada ile ticaret yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Konyalı iş adamlarımız sorunlarını ve taleplerini bize iletirse, çözüm yolunu buluruz.”dedi.
 
Başkan Üzülmez ziyarette Kanada Büyükelçisi Bailey’e günün anısına Konya Ticaret Odası’nın yayınlarının da arasında bulunduğu çeşitli hediyeler verdi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA