• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlar uyarıyor!
07 Ağustos 2011 Pazar 16:08

Uzmanlar uyarıyor!

Uzmanlar, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği şu günlerde vatandaşları özellikle açıkta satılan yiyecekleri almamaları konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği şu günlerde vatandaşları özellikle açıkta satılan yiyecekleri almamaları konusunda uyarıyor.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, vatandaşların Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda alışverişine daha çok ağırlık verdiğini belirterek, vatandaşları özellikle dışarıda satılan ürünlere karşı uyardı. Açıkta satılan ve uygun saklama koşulları yerine getirilmeyen ürünlerin her türlü mikrop ve bakteriye maruz kalabileceğini dile getiren Mustafa Dinç, "Bu tür açıkta satılan yiyecekler, özellikle yol kenarlarında satılıyorsa milyonlarca mikrop, bakteri ve virüse maruz kalıyor. İnsanların ve araçların hareket halindeyken yerden kaldırdığı toz, havada gezen mikrop ve bakterilerle güneş ışığına direkt maruz kalma, besin zehirlenmelerine kadar giden sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Gıda, yaşamamız için şart olan bir ihtiyaç ve bu ürünleri alırken sadece kendimizi değil ailemizi de düşünerek almalıyız. Daha ucuz diye bu tür ürünlere itibar etmek, sağlığımızla kumar oynamak demektir" dedi.

SÜT ÜRÜNLERİNE DİKKAT

Sıcak havada bozulma riski daha fazla olan süt ve süt ürünlerinin alımında mutlaka doğru ve hijyenik saklama koşullarının aranması gerektiğini dile getiren Dinç, "Direkt güneş ışığına maruz kalan ya da oda sıcaklığının üzerindeki bir ortamda duran süt ve süt ürünlerinde bozulmalar ve bakteri üretimi diğer gıda ürünlerine göre daha fazla. Bu tür ürünleri alırken kesinlikle buzdolabı dışında satılan ve hijyenik koşulları yerine getirilmemiş ürünleri almayın. Özellikle küflü peynir gibi bakteri üretimi çok fazla olan ürünleri seçerken dikkatti olun. Et, tavuk ve balık da da aynı durum söz konusu. Bu tür ürünler bozulmaya oldukça açık ürünlerdir. Bu nedenle bu tür ürünleri alırken mutlaka bildiğiniz ve hijyen koşullarını yerine getirmiş yerlerden alın ve mutlaka çok iyi pişirerek tüketin" şeklinde konuştu.

"MEYVE SEBZE MUTLAKA YIKANMALI"

Vatandaşların pazar alışverişlerinde de dikkatli olması gerektiğini ifade eden Dinç, "Meyve ve sebze alırken mutlaka o ürünleri mevsiminde tüketmeye çalışır. Mevsim dışı satılan ürünleri tercih etmeyin. Aldığınız meyve ve sebzeyi mutlaka yıkayarak tüketin. Ucuz diye her malı almaya çalışmayın. Bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapın. Tüketeceğiniz ya da dolabınızın kapasitesi kadar ürün alın. Ramazan ayında ortaya çıkan fırsatçılara inanmayın. Daha ucuz diye sağlığınızla kumar oynamayın" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA