• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzman çavuş gözyaşları arasında uğurlandı
07 Eylül 2010 Salı 18:26

Uzman çavuş gözyaşları arasında uğurlandı

Tunceli'de çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bilal Gülcan'ın cenazesi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Karahüyük kasabasında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Tunceli'de çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bilal Gülcan'ın cenazesi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Karahüyük kasabasında gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabutun arkasından "Seni seviyorum aşkım" diyerek ağlayan şehit eşi Şeyma Gülcan'ın 1,5 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Bilal Gülcan'ın cenazesi uçakla getirildiği Konya'dan helikopterle Akşehir ilçesine, oradan da ambulansla Karahüyük kasabasına getirilerek babaevine götürüldü. Burada ambulanstan indirilen şehidin tabutu evin avlusuna taşındı. Tabut götürülürken kocasının fotoğrafına sarılan Şeyma Gülcan, "Seni ömür boyu seveceğim, sana layık bir eş olmaya devam edeceğim" diyerek ağıtlar yaktı. Şehidin cenazesi daha sonra evden alınarak kasaba mezarlığına götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Orhan Erdem ve Ali Öztürk ile askeri ve mülki erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende şehidin ailesinin güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Tören alanında şehidin tabutuna sarılan eşi Şeyma ile annesi Nariye Gülcan gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı önce askerlerin omzunda
daha sonra vatandaşların omzunda mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Cenaze töreninde toplanan kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.
Şehit Uzman Çavuş 23 yaşındaki Bilal Gülcan'ın 2 hafta önce eşi Şeyma Gülcan'ın hamile olduğunu öğrendiği ve bunu ailesiyle paylaştığı öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA