• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzak mahallelerde tatlı suya kavuştu
13 Ağustos 2014 Çarşamba 14:34

Uzak mahallelerde tatlı suya kavuştu

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, içme suyu sıkıntısı çeken uzak mahallelerin tatlı su ihtiyaçlarını koruma kabinli tatlı su depoları ile gideriyor
Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, içme suyu sıkıntısı çeken uzak mahallelerin tatlı su ihtiyaçlarını daha önce tankerlerle giderirken, şimdi yapılan düzenlemeyle bu mahallelere koruma kabinli tatlı su depoları yerleştiriyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi hizmet alanına bağlanan yeni mahallelere daha önceleri tatlı su dağıtımının haftalık düzenli olarak yapıldığını ifade ederek, “Bu hizmeti mahalle sakinlerinin 7 gün 24 saat her zaman ulaşabilecekleri bir konuma getirebilmek için mahalle ve yayla merkezlerine koruma kabinli tatlı su depoları yerleştiriyoruz. 30 adet 5 metreküp, 10 adet 10 metreküp olmak üzere toplamda 40 adet koruma kabinli tatlı su deposu merkeze uzak mahallelere yerleştirilmeye devam ediyor. Yapılan bu tatlı su depolarına gerek soğuk, gerekse sıcak havalarda çevre şartlarından etkilenmemesi için iç su tesisatı dahil gerekli malzemelerle yalıtım uygulandı. Koruma kabininin tamamı çelik konstrüksiyondan imal edildi. Tatlı su depoları dış müdahalelere ve zorlu hava koşullarına karşı en az zarar görecek şekilde tasarlandı. Tüm tatlı su depoları beton zemin üzerine yerleştirildi” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA