• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uyuşturucu çetesine büyük darbe
17 Ekim 2014 Cuma 14:48

Uyuşturucu çetesine büyük darbe

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yurt dışına çıkış yapmak için Çeşme Gümrük Sahası'na gelen araçta 1 milyon 800 bin TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nca uluslararası işbirliği kapsamında edinilen bilgiler doğrultusunda takibe alınan bir araç ve sürücüsü İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde yurt dışına çıkış yapmak üzere iken yakalandı.

Türkiye'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek üzere Çeşme Gümrük Sahası'na gelen ve sürücülüğünü Norveç uyruklu şahsın yaptığı binek otomobil, Gümrük Muhafaza ekiplerince izlemeye alındı. Araç, işlemlerinin yapılmasının ardından ekiplerce X-Ray taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonucunda aracın çeşitli bölgelerinde yoğunluk tespit edildi. Arama alanına alınan araca narkotik dedektör köpekleri Pchyo ve Jackie de tepki verdi.

Gizlemek için hayvan dışkısı ve karbon kağıdı kullandılar

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yapmış olduğu detaylı aramada aracın alt kısımdaki boşluklarda ve torpidonun arka kısmında gizlenmiş vaziyette poşetler içerisinde hap cinsi eşyalar olduğu görüldü. Yapılan çalışmalar neticesinde gizli bölmelerden çıkarılan poşetlerin narkotik dedektör köpekleri tarafından fark edilmeyeceği düşünülerek üzerinin bantlarla ve karbon kağıtla sarıldığı, poşetlerinin en dışının ise hayvan dışkısı olduğu tahmin edilen madde ile kaplı olduğu görüldü.

Toplam 22 paket içerisinde yaklaşık 16 kilogram (91 bin adet) uyuşturucu maddeye ve uyuşturucu naklinde kullanılan araca el konuldu. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin değerinin ise 1 milyon 800 bin TL olduğu tespit edildi. İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Muhafaza Müdürlüğü'nde kullanılan uyuşturucu madde test kiti ile yapılan ön analizde hapların uyuşturucu maddelerden metamfetamin olduğu görüldü.

Aracın ele geçirilmesinin ardında yapılan ulusal ve uluslararası hızlı bilgi değişimi sayesinde elebaşı ve şebekenin Norveç'te yakalanmaları sağlandı. Yapılan çalışmalar sonunda kaçakçılık suçu ile ilgili olarak Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Norveç uyruklu şüpheli ise, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak İzmir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA