• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uygulamalı eğitimle iş hayatına hazırlanıyorlar
15 Temmuz 2014 Salı 11:38

Uygulamalı eğitimle iş hayatına hazırlanıyorlar

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, verdiği uygulamalı eğitimle öğrencilere mezun olduktan sonra daha kolay iş bulma imkanı sağlıyor.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, verdiği uygulamalı eğitimle öğrencilere mezun olduktan sonra daha kolay iş bulma imkanı sağlıyor. 
KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri okulda öğrendiği teorik bilgileri sanayide yaptıkları stajlarla ve uygulamalı eğitimlerle pekiştiriyor. Üniversite sanayi işbirliği sayesinde öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanmıyor. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Tan, fakültedeki tüm bölümlerde temel hedeflerinin uygulamalı eğitim vermek olduğunu ifade etti. Fakültenin 2009 yılında kurulduğunu ve şu anda inşaat, bilgisayar, elektrik elektronik, makine, mekatronik ve nano teknoloji mühendisliği olmak üzere aktif olarak 6 bölüm bulunduğunu belirten Prof. Dr. Tan, “Mühendislik eğitimi aslında oldukça zor bir eğitim. Temel bilimler eğitimini alıyorlar daha sonra temel mühendislik derslerini ve temel mesleki dersleri veriyoruz. Bunların yanında uygulamalarda çok önemli. Hedefimiz KTO’nun da desteğini alarak öğrencilerimize mümkün olduğunca eğitim öğretim programları süresince uygulamalı dersleri artırmak, teşvik etmek ve bunlarla ilgili çalışmaları planlamak. Öğrencilerimiz hem laboratuarlarda hem de sanayide direkt uygulamalı iç içe bir eğitim yapmaktadırlar” dedi.
 
ÜNİVERSİTE, ULUSAL YARIŞMALARDA ADINI DUYURUYOR
Öğrencileri ulusal bazda yarışmalara katılmalarını sürekli teşvik ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Tan, “Örneğin bu yıl basında da sıklıkla yer aldı. Ödül alan öğrencilerimiz, projelerimiz oldu. Felçli hastalar için tekerlekli sandalye tasarımı TÜBİTAK tarafından bitirme projeleri arasında birinci oldu. Yine Ağustos ayının ortalarında TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2 projeye daha katılacağız. Bunun yanında mekatronik ve elektrik elektronik mühendisliği öğrencileri değişik amaçla çeşitli robotlar üretiyor. Çizgi kontrol eden çizgi takip eden veya temizlik robotu gibi çok değişik sistemler üretiyor. Fakültemiz TOBB ve bunlara bağlı oda ve borsaların üniversiteleriyle işbirliği protokolü imzalamış durumdadır. Dolayısıyla çok geniş bir aile durumundayız. Yaklaşık 1 buçuk milyon üyeli TOBB ailesiyiz. Dolayısıyla iyi bir planlamayla öğrencilerimiz Türkiye çapında hem staj imkanları açısından hem de üniversitelerin birbirleriyle yaptıkları çalışmaları paylaşması açısından oldukça önemli. Öğrencilerimiz için de çok iyi bir avantaj olacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin stajlarına çok büyük önem veriyoruz. Ciddi bir staj yapmalarını istiyoruz. İkinci ve üçüncü sınıfın sonunda yaptıkları stajlarla öğrencilerimiz direk sanayiyle iç içe oluyor” diye konuştu.
Prof. Dr. Tan son olarak, KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin aldıkları uygulamalı eğitimlerle mezuniyet sonrasında daha rahat iş bulduklarını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA