• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UYAP avukatlara artık ücretsiz!
01 Mart 2013 Cuma 16:18

UYAP avukatlara artık ücretsiz!

Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan, UYAP sorgulamalarının avukatlar için ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.
Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan, Baro Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Av. Mehmet Şamil Şenalp ile birlikte KONTV'yi ziyaret etti. Anadolu Medya Grup (ANMEG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ile bir süre görüşen Kayacan, Baro çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Konya Barosu olarak her zaman hakkın, hakikatin ve sağduyunun sesi olduklarını ve hiçbir zaman şeytanın avukatlığını yapmadıklarını ifade eden Kayacan, sorunların eyyamcılık ve felaket tellallığı ile değil; ikili ilişkilerle, masaya oturarak ve sadece çözüme odaklanarak ortadan kaldırılabileceğine inandıklarını belirtti. Konya Barosu olarak çalışmalarını bu bilinçle yürüttüklerini söyleyen Kayacan, avukatlara bir de müjde verdi.
UYAP AVUKATLAR İÇİN ARTIK ÜCRETSİZ
Türkiye Barolar Bİrliği (TBB) ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sorgulamalarının avukatlar için ücretsiz hale getirildiğini açıklayan Kayacan, "Bu devrim niteliğinde bir karardır. Artık avukatlar adliyeye gitmeden, kendi bürolarında yargı verilerine ulaşabilecek, yargı ile ilgili sorgularını yapalabilecek, dava ve icra dosyalarını açabilecekler" dedi. Kayacan, icra dairelerindeki kota uygulamasının revize edilmesiyle ilgili olarak da yapılan çalışmaların artık son aşamaya geldiğini, konunun önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer de Konya Barosu'nun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, "Avukatlar için yapılan çalışmaların yanında, kamuoyunun özgürce ve tarafsız bir şekilde oluşması noktasında da ciddi çalışmalarınız var. Adli hizmetlerdeki en ufak iyileştirme bile toplumun tamamına kısa sürede yansıyacak ve halkın daha iyi daha fazla hizmet almasını sağlayacaktır. Çalışmalarınızda başarı diliyorum" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA