• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uyanık kasap denetimlerden kaçamadı
09 Mart 2010 Salı 17:10

Uyanık kasap denetimlerden kaçamadı

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan alışveriş merkezleri, kasap, ekmek satışı yapılan büfe ve bakkalları denetledi.
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan alışveriş merkezleri, kasap, ekmek satışı yapılan büfe ve bakkalları denetledi. Denetimler esnasında bir kasap, önce dükkanını kapatarak “anahtar yok” dedi. 2 saat sonra ise zabıtanın denetiminden kaçamayan esnaf,  günü geçmiş tavuk ürünü sattığı için cezaya çarptırıldı.
 
Belediyenin Zabıta, Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 71 kalem gıda maddesine el konularak imha edildi. Ayrıca bir lokantada bozuk olduğu tespit edilen 6 çeşit yemeğe el konuldu.
 
Halk sağlığını korumak için umuma açık sıhhi müesseselerin denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, “İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan esnafın faaliyetlerini sürdürebilmesi için en kısa sürede ruhsat alması gerekmektedir. Ayrıca işyerlerinin sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları taşıyıp taşımadığı, ilan ve reklam vergilerini ödeyip ödemediği, hafta sonu çalışıyorsa hafta tatil ruhsatı bulunup bulunmadığı gibi hususlara dikkat ediyoruz. Eksiği bulunanları uyararak bir sonraki denetime kadar bunları gidermelerini istiyoruz. Bugün Sağlık İşleri ve Veteriner Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilçemizdeki alışveriş merkezleri, kasaplar, pide salonları ve lokantaların denetimlerini yaptık. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 71 kalem gıda maddesi ve bir lokantada da 6 çeşit yemeğe el konulmuştur. Denetimlerimiz aralıksız sürecek” dedi.
 
Meram Belediyesi Veteriner Müdürü Mehmet Ekici de, “Yaptığımız denetimlerde et ve et ürünleri ile diğer gıda maddelerinin son kullanma tarihleri kontrol edildi. Ayrıca insan sağlığını tehdit eden bozuk gıda maddelerine de el konularak imha edilmiştir” dedi.

Zabıta ekipleri Araböldüren Caddesi üzerinde denetimlerini yaparken bir kasap dükkanını kilitleyerek denetimlerden kurtulmak istedi. Kendisinde anahtar olmadığını iddia eden esnaf, 2 saat sonra zabıtanın yaptığı 2. denetimden kaçamadı. Yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş tavuk ürünü satan kasaba 143 TL ceza kesildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA