• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ustasından meslek edinmenin püf noktası
23 Haziran 2011 Perşembe 10:52

Ustasından meslek edinmenin püf noktası

Aşçı, 14 yaşından beri çalışıyor..
     Seydişehir'de yaşayan, 70 yıllık çalışma hayatı boyunca terzilikten marangozluğa kadar birçok iş yapan 85 yaşındaki Mehmet Aşçı, azmiyle çevresine örnek oluyor.
     Aşçı, 14 yaşından itibaren çalışmaya başladığını söyledi.
     Bugüne kadar marangozluktan terziliğe, tamircilikten çiftçiliğe kadar birçok işle uğraştığını anlatan Aşçı, askere gitmeden önce marangozluk yaptığını fırında çalıştığını belirtti.
     Askerden döndükten sonra 28 yıl boyunca terzilik yaptığını anlatan Aşçı, çilingirlik ile eski gaz ocağı, dikiş makinesi ve şemsiye tamirciliği yaptığını da ifade etti.
     Bağ-Kur emeklisi olan Aşçı, yaşının ilerlemiş olmasına rağmen çalışmanın hoşuna gittiğini söyledi.
     Çalışmak için sabah erken saatte kalktığını dile getiren Aşçı, ''Sabah erken kalkıp camiye gidiyorum, oradan da elma bahçeme... Ardından dükkanıma gelerek burada çalışmaya devam ediyorum. Yorgunluğumu burada atıyorum'' dedi.
     Meslek edinme konusunda, ısrarcılığının ve azminin büyük önem taşıdığını bildiren Aşçı, şunları kaydetti:
     ''Bir gün 'anahtar tamiri yap' dediler. Daha sonra bozuk gaz ocağı getirenler oldu ve tamir etmemi istediler. Bunları tamir etmek için günlerce uğraştım, ama sonunda hep başardım tamir ettim. Burada binlerce şemsiye parçası, eski dikiş makinesi, eski anahtarlar ve düğmeler var. Bunları yıllardır saklıyorum. Şemsiye, gaz ocağı, düğme, dikiş makinesi parçası lazım olunca, bunları bulamayanların ben mutlaka işlerini görürüm.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA